Economia

Ryanair cancel·la quatre vols a Catalunya per la vaga

A l’aeroport del Prat s’han suspès dos vols i setze han patit afectacions i al de Girona s’han endarrerit dos vols i dos més han estat cancel·lats, segons USO

El sindicat denuncia que l’aerolínia desplaça tripulació del Marroc per operar a l’Estat

Ryanair ha hagut de cancel·lar aquest dissabte dos vols a Barcelona i dos més a Girona com a conseqüència de la segona jornada de vaga dels tripulants de cabina de l’aerolínia irlandesa.

Segons ha informat USO, un dels sindicats convocants de l’aturada, amb dades fins a les tres de la tarda, dos vols han estat suspesos a l’aeroport de Barcelona-El Prat i setze han patit retards (13 d’arribada i 3 sortides).

A l’aeroport de Girona la vaga ha obligat la companyia a endarrerir dos vols (un d’arribada i un altre de sortida) i fer dues cancel·lacions, segons el sindicat.

Els retards i les cancel·lacions s’han repetit en altres aeroports de l’Estat com a Màlaga, Madrid, València, Palma o Eivissa.

Ahir va començar la primera de les sis jornades de vaga convocades els dies 24, 25, 26 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol pels sindicats USO i Sitcpla per pressionar a Ryanair per aplicar els drets laborals bàsics i les sentències judicials, i aconseguir tancar un conveni i unes condicions de treball dignes per a tota la plantilla, segons les centrals.

A la vaga estan convocats els 1.890 treballadors pertanyents a Ryanair i les agències de contractació Crewlink i Workforce de les deu bases espanyoles: Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa.

En un comunicat, USO ha denunciat que Ryanair està portant tripulació del Marroc per operar els vols a Espanya durant la vaga. Segons el sindicat, s’haurien desplaçat cinc tripulats extracomunitaris per operar vols amb origen o destí a l’Estat.

SO ha recordat que les tripulacions arribades del Marroc no estan donades d’alta a la Seguretat Social espanyola ni de cap altre país de la Unió Europea, tot i que operen vols amb origen o destinació a Espanya. És per això que la secció sindical ha interposat una denúncia a la Policia Nacional de l’Aeroport de Màlaga. Les autoritats els han informat que aquesta qüestió l’ha de tractat l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

L’organització ha considerat que aquesta és una “operació completament il·legal” per “esquirolatge” perquè hi ha una vaga legalment convocada i uns serveis mínims “abusius” que ja s’han denunciat a l’Audiència Nacional. Han afegit que Ryanair no ha notificat molts dels serveis mínims d’aquest dissabte i s’ha trobat sense tripulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA