Economia

El govern injecta 45,5 milions per mantenir l’ocupació

‘Ocupació+Transformació’ dota amb 5.000 euros les empreses que tenen entre una i cinc persones assalariades

El Departament d’Empresa i Treball destinarà 45,5 milions d’euros a autònoms, microempreses i cooperatives en el marc del programa Ocupació+Transformació, que té com a objectiu el manteniment de l’ocupació durant sis mesos i la realització d’una formació per facilitar la transició verda i digital. L’encarregat de fer l’anunci del nou ajut va ser el conseller titular del departament, Roger Torrent, que va especificar que es dotarà amb 5.000 euros els sol·licitants que tinguin entre una i cinc persones assalariades. El govern obrirà una primera convocatòria per accedir a l’ajut la primera quinzena de juliol, a la qual destinarà 38,5 milions d’euros. A partir del 2023, es farà una segona convocatòria amb els 7 milions restants.

El departament va especificar que el finançament del programa prové dels fons europeus, concretament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). Els ajuts, segons fonts de la conselleria, s’adjudicaran prioritzant les empreses amb un major nombre de treballadors, i no en funció de l’ordre de sol·licitud. Les condicions per poder accedir a aquests 5.000 euros són dues: que els autònoms, microempreses i cooperatives beneficiades mantinguin els llocs de treball durant sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció i que duguin a terme, en el mateix termini, una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat cap a l’economia verda o digital. Entre algunes de les altres condicions també hi ha la presència de, com a mínim, un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2020 no sigui superior a 2 milions. Un cop repartit, l’ajut permetria arribar al voltant d’uns 9.000 autònoms. Si bé el departament no ha ofert detalls sobre quina previsió hi ha en aquest sentit, sí que ha indicat que a finals del 2020 a Catalunya hi havia entorn d’unes 160.000 empreses que tenien entre 1 i 5 persones assalariades, les quals representen al voltant del 68% de les microempreses de Catalunya.

Mesures insuficients

D’altra banda, el conseller ha qualificat “d’insuficients” les mesures aprovades dissabte pel Consell de Ministres extraordinari. Torrent ho va argumentar recordant que el Departament d’Empresa ha destinat en el període 2020/21 560 milions d’euros en ajudes a autònoms, mentre que el global del decret aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez és de 540 milions. Davant d’això, el conseller ha afirmat que “qui té els instruments” per ajudar els autònoms “és el govern de l’Estat a través de les quotes o de l’IVA”.

Arribar a un 25% del PIB industrial

La patronal Foment va cloure ahir la celebració del seu 250è aniversari amb l’entrega de les medalles d’honor i dels XV Premis Carles Ferrer Salat. L’acte va tenir la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va destacar que “Catalunya té voluntat de generar prosperitat” i ha reiterat que el PIB industrial català ha de passar d’un 19% a un 25% el 2030, “sent resilients”, per superar les pròximes crisis cícliques. Enrique Lacalle, per la seva trajectòria, i Grífols, com a empresa de l’any, van rebre les medalles d’honor i les empreses Noel, en la categoria de compromís social, i Colonial, en desenvolupament sostenible, van rebre els premis Ferrer Salat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA