Economia

estat espanyol

El dèficit de l’Estat fins al maig se situa a l’1,3% del PIB i 17.837 milions d’euros

El govern espanyol ressalta que el desajust s’ha retallat un 48,5% en comparació amb el 2021

L’Estat espanyol ha registrat un dèficit fins al mes de maig de l’1,36% del PIB, el que representen 17.837 milions d’euros.

Segons ha detallat el Ministeri d’Hisenda aquest dijous, aquesta xifra suposa una reducció del 48,5% si es compara amb la de fa un any, quan representava el 2,87% del producte interior brut espanyol. “El dèficit (...) continua el camí descendent iniciat el 2021 a conseqüència de la reactivació econòmica i la creació d’ocupació impulsades per l’avenç del procés de vacunació”, han destacat fonts l’executiu espanyol en un comunicat.

Tal com apunten les dades d’Hisenda, aquest resultat es deu a un increment dels ingressos “no financers” del 19,2%, davant del comportament de les despeses, que es moderen a un ritme del 3,3%.

Així, els impostos sobre la producció i les importacions han crescut un 18,7% els primers mesos del 2022. En concret, els ingressos per IVA han crescut un 22,8% i els impostos corrents sobre la renda i el patrimoni un 22,2%.

Els ingressos de l’impost sobre societats també avancen un 20,7%, si es dedueix l’ingrés extraordinari derivat de la fusió de Bankia i CaixaBank, que es va recollir el 2021.

Així mateix, els impostos sobre el capital augmenten 120 milions d’euros respecte del mateix període de l’any anterior i els ingressos de les cotitzacions socials baixen lleugerament un 1,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia