Economia

La fira audiovisual ISE comptarà amb la presència de 73 empreses catalanes, un 7% més

El saló torna a congregar la indústria audiovisual a Barcelona amb més de 1.000 expositors i 40.000 visitants

Obre la temporada de fires massives a la capital catalana del 2023

Un total de 73 empreses i entitats catalanes estaran presents a partir de demà dimarts amb espai propi en la nova edició de la fira audiovisual ISE (Integrated Systems Europe), la qual cosa suposa un 7% més que l’any passat. D’elles, 21 exposaran els seus productes i tecnologies al pavelló d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat empresarial de la Generalitat, i que busca captar inversions i que les empreses catalanes del sector tinguin més visibilitat i s’obrin a nous mercats.

El saló audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE), obre la temporada de fires massives a Barcelona aquest any i torna a reunir-se entre dimarts i divendres al recinte de Gran Via de la Fira. El certamen ensenyarà la seva cara més massiva a la capital catalana, després d’una primera edició molt limitada per la covid i de rebre 43.600 assistents el 2022. Ara, l’organització confia a superar “substancialment” els 40.000 visitants i competir amb la fira estrella de la ciutat –el MWC– amb impacte econòmic. Els expositors seran més d’un miler, entre els quals hi haurà empreses com Samsung, LG, Panasonic, Philips, Epson o Lang, i mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D.

Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid i però van haver d’esperar fins al maig 2022 per poder celebrar una edició “real”. Ara, l’esdeveniment de solucions visuals i auditives d’avantguarda tindrà un 30% més d’espai que l’any passat per als seus expositors, molts dels quals provenen de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units. L’ISE comptarà amb uns 57.000 metres quadrats i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte.

El sector té un marcat caràcter internacional. En l’edició del maig de l’any passat, hi van assistir visitants de 60 països entre empreses de productes audiovisuals, agències creatives, productores i distribuïdores, desenvolupadores de software, disseny i programació.

El saló suposarà una injecció d’entre 280 i 450 milions d’euros a la ciutat, segons va detallar el conseller delegat de l’ISE, Mike Blackman en una entrevista amb l’ACN. Si s’assoleix la part més alta de la forquilla, l’ISE superaria l’impacte econòmic de l’altra gran fira que acull Barcelona al febrer, el Mobile World Congress (MWC). Restauradors i hostalers esperen amb candeletes l’ISE, que marca l’arrencada de la temporada d’hivern de congressos.

El congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l’organització ha admès en diverses ocasions la voluntat que s’allargui en el temps.

Presència catalana

Segons dades del Departament d’Empresa i Treball, Catalunya és el cinquè territori del món amb més empreses que participen en el congrés i representa el 63% del total de participació de l’Estat.El govern habilitarà l’estand ’Catalunya Media City’ que inclou una experiència immersiva de realitat on els visitants podran experimentar “un viatge a través de tres escenaris virtuals interconnectats: l’espai, el cel i el mar”.

La indústria audiovisual és un motor que factura 265.000 milions d’euros a l’any a tot el món i s’estima que creixi a un ritme del 5,5% fins al 2027. A Catalunya, l’ecosistema està format per 3.600 empreses amb uns ingressos de 6.700 milions d’euros i donen feina a 31.000 persones, segons dades actualitzades del 2022.

L’impuls que ha suposat l’ISE al sector audiovisual català s’ha fet palès per l’obertura d’oficines per part d’empreses com Inflied, LiveU, Btech, Maestra Group, Lang, Aztec o Aoto.

Tendències audiovisuals

El sector audiovisual s’està beneficiant de les noves formes de consum, d’entreteniment i també de funcionar del món de treball, que permeten les noves tecnologies. La demanda de pantalles d’alta qualitat va en augment i a la fira es veuran les últimes novetats en resolucions 4K i 8K; així com els avanços en la tecnologia LED. El teletreball ha propiciat que es presentin més solucions per a fer conferències o sistemes de presentació sense cables.

En el congrés també se certificarà la consolidació de la realitat augmentada i realitat virtual aplicables a la formació o l’entreteniment. Una de les novetats seran les sales de demostració d’àudio amb expositors com Coda Audio, empresa que presentarà un espectacle immersiu amb el compositor francès de música electrònica Jean-Michel Jarre.

També hi haurà una nova zona dedicada a la producció i distribució de contingut en el qual s’instal·larà un plató de producció virtual on els visitants podran experimentar la unió entre el món real i la realitat virtual.

L’entreteniment serà protagonista d’un esdeveniment que inaugurarà Bernt Kare Johannessen, director comercial de l’eina de creació 3D en temps real Unreal Engine a l’empresa nord-americana Epic Games, creadora del videojoc mundialment conegut Fortnite.

Setena edició de l’IOT

Un cop més, l’ISE anirà acompanyat del saló dedicat a l’internet de les coses i a les tecnologies disruptives, l’IOT Solutions World Congress. Organitzat per Fira de Barcelona, l’esdeveniment internacional comptarà amb 330 expositors i més de 250 experts sobre la digitalització a la indústria.

Entre les empreses presents al pavelló 4, hi ha ABB, Altair, Amazon Web Services, Deutsche Telekom, Device Authority, Entrust, Emnify, Faircom, KNX, STMicroelectronics, Nozomi Networks, Relayr, Sternum i TxOne. El saló va captar 12.000 visitants el 2022, 4.000 menys que l’edició anterior



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona