Economia

A la Selva, l’emprenedoria es centra en el sector serveis

El servei de creació d’empresa del Consell Comarcal va atendre l’any passat 283 persones interessades a obrir un negoci

L’any passat, el servei de creació d’empresa del Consell Comarcal de la Selva va atendre 283 emprenedors. D’aquests, 85 van acabar creant la seva pròpia empresa i generant 103 llocs de treball. El comerç (16 projectes) i l’hostaleria (14) van ser els rams en què hi van haver més obertures de negoci propiciades pel servei de creació d’empresa, ha explicat avui el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu. Per gènere, va estar molt repartit, ja que el 52 % dels emprenedors van ser homes i el 48 %, dones. Una dada que Balliu ha destacat és el fet que s’ha notat un interès per muntar negocis freelance, concretats en vuit casos del camp del disseny de la fotografia i vídeo.

A través d’aquest servei -expliquen al Consell de la Selva- a aquells emprenedors de la comarca que volen impulsar el seu propi negoci se’ls ofereix una sessió individualitzada en què reben una anàlisi del projecte de negoci i se’ls orienta per tirar-lo endavant. Paral·lelament se’ls informa dels tràmits a seguir i de les possibles ajudes i subvencions a què poden accedir.

D’altra banda, el personal d’aquest servei va fer l’any passar 541 visites a negocis locals per informar-los de les ajudes i subvencions disponibles i donar-los assessorament en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia