Economia

economia

La inflació a l’eurozona encadena cinc mesos de baixades

Tot i que els aliments continuen encarint-se, compensael descens de l’energia

Tot i que el preu dels aliments continua pujant, la moderació dels de l’energia ha permès que la inflació interanual a l’eurozona hagi baixat al març 1,6 punts, fins al 6,9%. De tota manera, encara que la tendència general sigui baixista, el cost de la vida continua disparat, sobretot en el cas de productes bàsics: com ha publicat avui l’oficina d’estadística comunitària (Eurostat) i recull Efe, el grup format per menjar, alcohol i tabac (la dada avançada no va més al detall i no es pot veure només l’evolució dels aliments) es va encarir 4 dècimes, de manera que la taxa interanual és molt alta, superant el 15%. En canvi, l’energia va passar d’avançar al febrer un 14% a una taxa negativa al març de gairebé un punt. Consolida així la tendència descendent, ja que partia d’una alça superior al 41% a l’octubre, resultat de l’escalada de preus arran de l’esclat de la guerra d’Ucraïna.

La inflació als vint països de la zona euro acumula ja cinc mesos a la baixa després del pic del 10,6% registrat a l’octubre. L’estat espanyol va registrar el segon augment de l’IPC més suau, del 3,1, per darrera de Luxemburg (3%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia