Economia

CaixaBank reelegeix Gortázar com a CEO i li apuja el sou un 5%

La junta d’accionistes també augmenta la retribució del president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri

Destaquen la fortalesa de la banca espanyola davant les turbulències internacionals

La junta d’accionistes de CaixaBank ha reelegit com a conseller executiu el CEO de l’entitat, Gonzalo Gortázar, per quatre anys, i ha acordat augmentar el seu sou un 5%, igual que el del president del banc, José Ignacio Goirigolzarri. Per tant, el sou anual del president de CaixaBank serà d’1,73 milions d’euros amb 336.000 euros d’objectiu variable, mentre que el conseller delegat cobrarà 2,37 milions amb 954.000 euros variables. Les pujades de retribucions d’executius han tingut el rebuig dels sindicats, però són justificables en termes econòmics segons Goirigolzarri, que ha asegurat que els salaris executius de CaixaBank“estan per sota de la mitjana del mercat”. Pel que fa als sindicats majoritaris, s’han queixat de la situació “extrema” “extenuada per la pressió comercial diària” que viuen els treballadors, amb més reclamacions dels clients i un “clima laboral asfixiant”, segons ha recollit EFE.

En la junta celebrada aquest divendres a València, Goirigolzarri també s’ha mostrat optimista sobre la situació del sistema bancari espanyol. Ha dit que “tot i que els episodis de volatilitat poden continuar”, la banca espanyola “està molt ben preparada i té una enorme fortalesa per a enfrontar-se a aquesta mena de situacions”. Alhora, ha volgut assegurar que l’entitat bancària té la seu social a la capital del País Valencià “amb vocació de permanència”, sense intenció de tornar-la a Catalunya.

També hi ha hagut canvis i renovacions al consell d’administració, que els permet complir l’objectiu que el 40% de membres del consell siguin dones i que hi hagi un 60% d’independents. D’altra banda, la Junta ha donat llum verda a la proposta de dividend de 0,2306 euros per acció, que s’abonarà a partir del proper 12 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia