Economia

economia

En marxa la marca Peix Blau Tarragona

Amb l’objectiu de reivindicar la qualitat del producte local, la setmana passada es va presentar la marca Peix Blau Tarragona. Es tracta d’una iniciativa de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) de Peix Blau, que agrupa deu embarcacions de Tarragona, Cambrils i l’Ametlla de Mar. L’acte es va fer al Mercat Central de Tarragona i hi van assistir representants de diverses institucions, del sector pesquer i també del territori. La regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, va afirmar que “el peix blau és un producte d’alt valor gastronòmic i que forma part de la identitat i de la nostra essència com a ciutat marinera mediterrània”. Segons va dir, la iniciativa s’ha pogut tirar endavant per la unió dels esforços per reivindicar aquest producte. De fet, que la presentació es fes al Mercat Central no va ser casual, ja que, com va recordar Adan, els mercats municipals i el sector pesquer van de bracet.

L’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau Catsud-Tarragona agrupa deu embarcacions adherides dels ports de Tarragona, Cambrils i l’Ametlla de Mar. L’OPP-92 vol esdevenir un interlocutor per poder tenir veu davant de les institucions europees. I també per garantir la renda dels productors del sector, la pesca sostenible i l’estabilitat dels mercats.

La marca pròpia batejada com a Peix Blau Tarragona té com a objectiu consolidar-se com a referent de qualitat en l’àmbit internacional per la seva proximitat amb el producte i per l’hàbitat del peix blau, ha explicat el consistori tarragoní.

Una OPP és una organització de productors pesquers que té l’objectiu de posar en relleu el producte i la feina de pescadors i pescadores. També vol desenvolupar un paper fonamental en la millora de la transparència de la cadena de valor i la traçabilitat del producte des de la captura fins que arriba al consumidor final. Les OPP funcionen de manera complementària a les confraries de pescadors i permeten al sector el desenvolupament d’iniciatives de millora de la comercialització dels productes pesquers. Així mateix, contribueix a millorar la viabilitat i la competitivitat del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials