Bellsolà ha presentat un expedient de suspensió de 20 dies de feina per a 80 treballadors d'Aiguaviva

El fabricant de pa precuit congelat i brioixeria Bellsolà, amb seu a Aiguaviva, ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERO) per a 80 treballadors, dels 300 que té la plantilla, per un termini màxim de vint dies. El director general de l'empresa, Bosco Fonts, va explicar ahir que s'ha presentat per «guanyar flexibilitat» arran de la baixada de la venda, amb la previsió d'aplicar-lo al setembre.

L'empresa té la intenció de compensar els treballadors afectats perquè arribin a percebre el 100% del salari. Fonts va indicar que la plantilla de Bellsolà té contractes indefinits i que per poder adequar-la a les necessitats del moment s'ha utilitzat la fórmula de l'expedient de regulació temporal. Dins el mateix expedient, Bellsolà també ha inclòs una suspensió temporal per a cinc persones de la secció d'estructura per un període de nou mesos.

Bellsolà va anunciar el gener passat la seva intenció d'invertir 4 milions d'euros per construir un magatzem al costat de la fàbrica d'Aiguaviva, que li permetrà reduir un 30% el trànsit de camions, ja que el que hi ha ara està situat prop de Barcelona i això requereix molts desplaçaments. El director general de l'empresa va indicar que aquest és un dels projectes que es tirarà endavant aquest any, després que l'empresa hagi pogut completar el refinançament del seu deute. Aquest projecte, però, encara està en espera de disposar de tots els permisos. Fonts va assegurar ahir que tan aviat com es tinguin es tirarà endavant.

Bellsolà és el quart fabricant a l'Estat espanyol en brioixeria i pa precuit congelat i disposa de 50 distribuïdors en el conjunt de l'Estat. Té oficines centrals a Barcelona i una xarxa comercial.

Al centre productiu de l'empresa a Aiguaviva hi ha uns 300 treballadors, de la plantilla de 400 que té l'empresa.

Mobilització de Trety a Treball

M.C./M.LL
Prop de 200 treballadors de l'empresa Trety de Maçanet de la Selva es van concentrar ahir davant dels serveis territorials de Treball a Girona en protesta contra l'ERO presentat, que en principi havia de ser per a 289 treballadors, però que aquesta setmana s'ha aconseguit rebaixar a 252. La mobilització es va fer coincidint amb una reunió de mediació a Treball entre l'empresa i el comitè.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.