Economia

turisme

Bruixes i bandolers com a producte turístic al Montseny i les Guilleries

La Generalitat aprova una subvenció de 840.000 euros per donar el tret de sortida al projecte

Sant Hilari, Arbúcies i Viladrau, entre els promotors del pla

El govern va aprovar ahir una subvenció de 840.000 euros per impulsar les llegendes de bruixes i bandolers com a producte turístic a la zona del Montseny-Guilleries i el Lluçanès. El projecte, que té un pressupost global de 2,5 milions, tindrà el bosc com a eix vertebrador, l'hàbitat natural de bruixes i bandolers, i inclourà la creació de centres de visitants, la promoció d'indrets simbòlics (masies, ermites, monestirs, castells i coves), itineraris temàtics per fer a peu, en bicicleta o en carro i festes turístiques.

El pla l'impulsen conjuntament la Generalitat, l'Estat i cinc municipis promotors –Viladrau, Sant Hilari, Arbúcies, Olost i Sant Feliu Sasserra–. L'objectiu és crear un producte turístic que tingui com a fil temàtic les llegendes i històries de les bruixes i els bandolers, que van tenir una gran importància en aquest territori els segles XVI i XVII. En el cas dels municipis gironins, a Viladrau l'argument que s'utilitzarà seran els aquelarres, les pocions i els remeis; a Sant Hilari, la vida i mort de Serrallonga, i, a Arbúcies, les masies i els pagesos. A cada població s'habilitarà un centre de visitants, que exercirà la funció de punt d'informació i venda dels serveis i activitats que es faran al bosc. Els itineraris permetran la pràctica del senderisme i el cicloturisme. En el projecte també s'inclouran festes tradicionals com les Enramades d'Arbúcies, el Ball de les Bruixes de Viladrau i l'Estiu Bandoler de Sant Hilari.

LA XIFRA

2,5
milions d'euros
és el pressupost total del projecte, que financen la Generalitat, l'Estat i els cinc municipis promotors.

LA FRASE

L'objectiu és crear un producte turístic conjunt de cinc municipis que tingui com a fil temàtic les llegendes de bruixes i bandolers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.