Economia

Els sindicats atribueixen els incidents que hi pugui haver als “serveis mínims abusius”

Méndez i Toxo creuen que els serveis imposats trenquen l'equilibri entre el dret a la vaga i el d'anar a treballar

Tots dos recorden que la vaga “no és per canviar el govern, sinó perquè el govern canviï”.

Els secretaris generals d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, han acusat als “serveis mínims abusius” que no s'han pogut pactar amb alguns territoris com Madrid dels incidents que hi pugui haver durant la jornada de vaga general d'aquest dimecres. Durant un acte a la Facultat de Medicina de la UCM de Madrid, el dia abans de la vaga Méndez ha criticat els serveis mínims abusius imposats “sense cap tipus de proporcionalitat i equilibri entre l'exercici del dret a la vaga i el dret a treballar”. En aquest sentit, ha dit que la coacció s'està exercint preguntant als treballadors si faran vaga o avisant-los que si fan vaga els acomiadaran l'endemà.

Toxo ha defensat els piquets informatius i ha denunciat que “els piquets de la por” són els dels empresaris sense escrúpols, en referència al president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán i als seus negocis fallits, com Marsans i Air Comet.

Per la seva banda, Méndez ha dit que els sindicats van a la vaga “per intentar, almenys, que el futur no sigui pitjor que el present”. En aquest sentit, ha dit que “la vaga la guanyarem netament” i ha acabat la seva intervenció afirmant que si el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, “és expert en alguna cosa, és en rectificar”. Ho ha exposat minuts després d'afirmar que Zapatero “ha perdut el crèdit”.

Pel que fa a les acusacions que han rebut els sindicats en relació a la seva presumpta voluntat que Mariano Rajoy, del PP, sigui el proper president del govern, Méndez ha dit que “la vaga no té la missió que Zapatero dimiteixi, sinó que canviï la seva política social” perquè “no volem canviar al govern, sinó que el govern canviï”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.