Ciments Molins manté el seu pla d'inversions de 649 milions d'euros a Sant Vicenç, Tunísia i Mèxic

Ciments Molins mantindrà el seu pla d'inversions, que suma 649 milions d'euros, tot i la crisi, segons va explicar el conseller delegat, Joan Molins, en una trobada amb la premsa abans de la junta d'accionistes, que es va celebrar ahir. El ritme inversor de l'empresa cimentera és fort, especialment per les inversions previstes en dues plantes a Tunísia, però també per la remodelació de la planta de Sant Vicenç dels Horts, que costarà 125 milions, dels quals 60 seran finançats pel Banc Europeu d'Inversions (BEI). És previst que, amb les obres, es redueixin les emissions d'aquesta cimentera i el seu impacte mediambiental.

Segons va explicar Molins: «Pensem mantenir la plantilla i les inversions», encara que això significarà que el deute continuarà augmentant durant l'exercici del 2009. El deute financer net l'any passat es va incrementar d'un 40% (en 57 milions) i va arribar als 197 milions d'euros.

Així, doncs, a Tunísia el grup cimenter preveu una inversió de 75 milions d'euros a la planta de ciment blanc, on es vol doblar la producció fins a les 600.000 tones anuals, i una altra de 216 milions a la nova factoria de ciment gris a Kairouan, que és previst que es posi en funcionament durant el primer trimestre del 2011.

El grup també té previst invertir uns 187 milions d'euros en una nova planta a Apazapán (Mèxic), on els actius del ciment són més rendibles, i que entrarà en funcionament a finals del 2010.

Durant l'any passat, Ciments Molins va fer inversions per un valor de 168 milions d'euros en xifres consolidades. El grup estima que la baixada de venda de ciment a l'Estat espanyol (56% del negoci del grup) serà, a finals del 2009, del 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.