Economia

hisenda municipal

Vidreres congela l'IBI per l'any vinent

Cap impost ni taxa municipal pujarà l'any que ve a Vidreres. Tots es congelen, excepte la taxa de residus, que, tal com ja va avançar ahir El Punt Avui, disminueix un 3% gràcies al nou sistema de recollida de la brossa.

Pel que fa a l'IBI, “se'n reduirà el coeficient per compensar el valor cadastral i aconseguir que s'acabi pagant el mateix que aquest any”, segons va detallar Anna Clapès (CiU), tinenta d'alcalde d'Hisenda, fet que suposa deixar d'ingressar uns 300.000 euros. Es va aprovar amb els vots de l'equip de govern (CiU-ERC-VsT) i el PSC. El PP s'hi va abstenir, perquè segons el seu portaveu, Ernesto Torres, s'hauria hagut d'abaixar. Es mantenen les bonificacions per aquest impost, com ara la rebaixa del 30% per a famílies nombroses. I l'Ajuntament iniciarà una campanya de difusió perquè els ciutadans les coneguin. “A l'IBI hi ha bonificacions a les quals la gent no s'acull perquè no les coneix”, va dir Clapès.

D'altra banda, a partir de l'any vinent, si un banc embarga un habitatge, la plusvàlua la pagarà l'entitat i no el veí que perdi l'immoble com fins ara. “És un pas per intentar ajudar la gent que està patint”, va assegurar l'alcalde, Jordi Camps (CiU). Una opinió compartida pels socis de govern, ERC-VST. El seu portaveu, Eduard Adrobau, va fer una aferrissada defensa de la mesura: “Era una cosa indignant; una persona que perd la casa, perd la vida, només faltaria que hagués de pagar les plusvàlues”. El PSC i el PP també hi van votar a favor. “És una mesura que ajudarà moltes famílies que arrosseguen aquests problemes des de fa anys”, va dir Ruth Rosique (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona