Economia

Membres de la PAH intenten ocupar una oficina de Bankia a Barcelona

La plataforma pressiona l'entitat perquè negociï una desena de processos de desnonament

Els treballadors de la sucursal els han impedit l'accés i la protesta ha continuat a l'exterior

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han intentat ocupar aquest dilluns al matí una oficina de Bankia a Barcelona amb l'objectiu de pressionar l'entitat intervinguda perquè accedeixi a negociar diversos processos de desnonament. L'acció ha continuat amb una asseguda a l'exterior de l'oficina.

Els participants en la protesta s'havien proposat ocupar l'oficina bancària, situada entre els carrers Aribau i Diagonal, i forçar els seus directius a negociar els casos de desnonaments d'una desena de famílies. En un primer instant, han entrat quatre dels seus membres, però els responsables de l'oficina han tancat ràpidament els accessos i els han fet sortir.

Els activistes de la PAH han intentat aleshores entrar per una altra porta que ha resultat ser un accés que pertanyia a l'edifici del costat. Finalment, com a mesura de protesta, han empaperat l'exterior de l'oficina, han llegit un manifest i han celebrat una assemblea al carrer i han obligat a tallar una part del carrer Aribau.

La protesta també tenia l'objectiu d'exigir a les entitats rescatades amb diners públics que obrin una “negociació real” amb els afectats per les execucions hipotecàries i aclareixin els requisits per concedir dacions en pagament i lloguers socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.