Economia

Jornada de la Pimec Girona contra la morositat

L'incompliment dels terminis ha comportat la desaparició d'empreses

Una seixantena d'empresaris gironins van assistir ahir al matí a la jornada organitzada per la Pimec Girona sobre la morositat i com fer-hi front. En un acte celebrat al Gremi d'Instal·ladors, la patronal i la Plataforma Multisectorial Contra la Morositat, (PMcM) presidida pel secretari general de la Pimec, Antoni Cañete, van explicar els últims canvis normatius i van evidenciar que la morositat causada per les empreses no financeres de l'Íbex 35 supera els 47.000 milions d'euros i que el termini mitjà de pagament quasi triplica els límits que marca la llei. “Plasmem un incompliment flagrant del nostre país en general en els terminis de pagament i en la resolució dels conflictes que comporten la morositat i l'incompliment de no pagar les empreses. És una dificultat financera afegida que en el transcurs d'aquesta crisi ha portat a la desaparició de moltes empreses”, va afirmar el president de la Pimec Girona, Pere Cornellà. La patronal de les petites i mitjanes empreses també va recordar que les “principals incomplidores” són les administracions, i això vol dir que “totes les empreses que estaven vinculades a contractes amb administracions han vist agreujades la seva situació”. És el cas, a la demarcació, per exemple, d'aquelles empreses vinculades a la contractació pública, però també del sector farmacèutic i dels instal·ladors. Segons Cornellà, el gros d'aquesta situació va ser als anys 2011-2012. A partir de llavors, les que estaven en pitjor situació ja han desaparegut. Cornellà va insistir que “encara falten els instruments clau per poder combatre la morositat, com és el règim sancionador i que són les eines per poder recórrer als tribunals en cas d'incompliment” i que, per això, s'ha creat un buit jurídic. Pel secretari general de la Pimec, el problema de tresoreria que arrossega l'administració catalana es tradueix en una mitjana de pagament de 152 dies de l'administració, “que és molt més gran que d'alguna forma tenen altres comunitats.”

La PMcM ha presentat una proposta de règim sancionador al govern espanyol que planteja sancions econòmiques fins a 900.000 euros en faltes molt greus per a les empreses moroses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia