Economia

EMPRESA

El repte d'una segona oportunitat

Els germans Ahumada, la segona generació de TC Equipacions, han reflotat l'empresa, que es dedica a fabricar equipaments per a esportistes

TC Equipacions era una empresa tèxtil d'Olot que va crear Joan Ahumada el 1975 i que fabricava equipaments esportius. En el moment àlgid l'empresa va arribar a tenir fins a cinquanta treballadors. La crisi del sector i l'entrada de grans marques van provocar que el negoci tanqués portes, malgrat que Joan Ahumada sempre va mantenir una dotzena de clients que tenia fidelitzats.

Ahumada va caure malalt i pocs dies abans de morir-se –l'octubre del 2011– havia d'entregar una petita comanda. En veure's impossibilitat, va demanar als seus fills que ho fessin per ell. Però les comandes no es van acabar, ans al contrari, i això va provocar que un dels fills, en Francesc, que fins aleshores treballava a Televisió de Girona, es plantegés continuar el negoci. El seu germà, en Quim, s'hi va incorporar poc després i van formar un bon equip.

Ara l'empresa té la seu a Bescanó, concretament al polígon industrial de Montfullà. En aquestes instal·lacions de 400 metres quadrats dissenya i fabrica roba per a molts dels clubs gironins. En aquest espai també hi té una zona d'uns 80 metres quadrats per exposar els productes. “La nostra filosofia és dissenyar les samarretes conjuntament amb el client, tant si en vol una com dues-centes”, expliquen en Francesc i en Quim, que a més posen a disposició dels clubs les instal·lacions de TC Equipacions Esportives perquè els jugadors hi vagin a provar-se la roba.

Fan equipaments per a tota mena d'esports: bàsquet, rugbi, vòlei, hoquei, handbol, running i ciclisme, i per al futbol són els distribuïdors exclusius per a la demarcació de Girona de la marca italiana Givova, que té “un producte de gran qualitat i a un preu molt competitiu”. Entre els seus clients hi ha clubs tan destacats com l'UNI Girona, l'handbol del Bordils, el Girona d'hoquei, el rugbi del GEiEG, els Maristes Vedruna de futbol i el CB Salt. TC Equipacions Esportives també va ser el fabricant de la samarreta Giroestelada.

Actualment l'empresa té una producció de prop de 9.000 peces de roba –entre samarretes i xandalls– i preveu tancar l'any doblant la producció. Dóna feina a entre set i quinze persones de diversos tallers de confecció gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona