Economia

El Vendrell i Vilanova, noves capitals de turisme familiar

El conseller Puig va lliurar les certificacions als alcaldes de les dues ciutats

Un total de 38 hotels, establiments i serveis de lleure de Vilanova i 32 del Vendrell aconsegueixen el segell de qualitat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va lliurar, aquesta setmana, les certificacions de destinació de turisme familiar als alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el Vendrell. En el mateix acte, el conseller i els alcaldes van lliurar les plaques acreditatives als establiments i empreses adherits al segell de la destinació de turisme familiar: 38 establiments en el cas de Vilanova i la Geltrú i 32 en el cas del Vendrell. En ambdós casos, hi ha allotjaments, restaurants, empreses d'activitats culturals, d'oci i lleure.

El conseller Puig va aprofitar l'acte per recordar la importància del sector turístic a Catalunya i com aquest sector “està ajudant a la recuperació de la crisi econòmica”. Durant els actes de lliurament de les acreditacions, Puig també va destacar que “darrere de cada una d'aquestes plaques, hi ha un esforç molt important que ens ajuda a crear segells de qualitat” i, en clau de futur, hi va afegir que ara cal “apostar pel turisme de la gestió de les emocions, el turisme de qualitat que ens permetrà transformar-nos en una destinació mundial”.

Amb aquestes dues noves certificacions, l'Agència Catalana de Turisme continua apostant pel turisme familiar com un dels seus principals segments de mercat. Un dels principals objectius del segell de destinació de turisme familiar per a municipis del litoral és el reposicionament de destinacions madures molt conegudes pel turista o bé d'aquelles en què cal un impuls que les faci encara més atractives davant de l'oferta creixent de sol i platja de l'arc mediterrani amb l'objectiu d'ajudar-les a diferenciar-se de la competència.

Turisme familiar

La certificació de destinació de turisme familiar és un segell d'especialització que atorga l'Agència Catalana de Turisme a un municipi o conjunt de municipis que ofereixen determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta, a més, d'un projecte de col·laboració publicoprivada, atès que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament respecte del client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades com a destinació de turisme familiar han de complir una sèrie de requisits, tant des del punt de vista de la destinació com des del punt de vista dels establiments i serveis turístics. Amb les certificacions de Vilanova i la Geltrú i el Vendrell, el segell d destinació de turisme familiar té ja 21 destinacions certificades arreu de Catalunya, amb més de 670 empreses adherides.

LA FRASE

Darrere de cada una d'aquestes plaques, hi ha un esforç molt gran que ens ajuda a crear segells de qualitat
Felip Puig
conseller d'empresa i ocupació de la generalitat de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia