Economia

Creix el nombre de turistes que s'allotgen a Barcelona

La capital catalana encapçala la llista de viatgers registrats en hotels de Catalunya a l'estiu

La marca Costa de Barcelona, integrada pel Garraf i el Maresme, també obté uns bons resultats

Catalunya està de moda, i la bona salut del turisme n'és un bon exemple. L'última prova són les xifres de viatgers registrats en els hotels del Principat els mesos de juliol i agost publicades per l'Idescat. L'últim mes complet d'estiu es va tancar amb 2,373 milers de turistes passant les vacances en hotels del territori, un 4,8% més que el mateix mes de l'any passat. El juliol ja s'havia tancat amb un creixement turístic per sobre del 5% respecte al 2014, un any en el qual el sector va arribar a xifres de rècord.

Barcelona, i concretament la marca Barcelona ciutat, és la zona de Catalunya que més beneficiada ha sortit d'aquest augment, registrant un increment interanual de
turistes del 6,1%.

Pel que fa a la resta de les marques turístiques avalades per la Generalitat, les dues amb nom barceloní, també han obtingut bons resultats, especialment la de Costa Barcelona, integrada per
les costes del Garraf i del Maresme, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i els
dos Vallès –incorporats aquest any a la marca comercial–, que va tancar l'agost amb 420,3 milers de visitants en els seus hotels. L'altra marca que utilitza el nom de la capital del país, Paisatges Barcelona, la denominació que engloba el que es coneixia abans com a comarques centrals, ha obtingut uns resultats més modestos (17.1); unes dades, en tot cas, del tot raonables per aquesta zona de Catalunya a l'estiu.

La distribució varia lleugerament pel que fa a la xifra de pernoctacions. Barcelona liderava la classificació el juliol, però a l'agost va ser superada per la Costa Brava, que va registrar un grau d'ocupació d'habitacions del 83,3%. Una tendència a l'alça que també va experimentar Costa de Barcelona, que va tancar l'últim mes complet d'estiu amb una ocupació del 82,9%. Tant al juliol com a l'agost, la majoria dels turistes que han dormit a Catalunya són estrangers.

Més visitants a Lleida

Per segon estiu consecutiu, les pernoctacions a la demarcació de Lleida han augmentat respecte de l'any anterior. Concretament, entre el juliol i l'agost, l'increment ha estat del 5,35%. Especialment significatiu ha estat l'increment d'ocupació en càmpings (7,5), hotels (2,39) i bungalous (100%). “Fem una valoració molt positiva de la campanya”, assegura Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que destaca els resultats obtinguts per la marca turística Pirineus. “Al Trens dels Llacs, per exemple, hem augmentat els vagons i hem obtingut un 100% d'ocupació”, explica Alegre, que es mostra confiat en millorar resultats de cara a la tardor; una estació més propensa, turísticament parlant, per les comarques englobades sota la marca Terres de Lleida.

Els hotels de la Costa Daurada, per la seva banda, van ser, a l'agost, els tercers de Catalunya amb més pernoctacions, superats només per la Costa Brava o Barcelona, i els segons, de tot el Principat, pel que fa al percentatge d'ocupació hotelera. En relació amb les categories dels hotels escollits pels visitants, aquest estiu el més sol·licitat ha estat el de quatre estrelles, tant durant el mes de juliol com a l'agost.

LA FRASE

La campanya ha estat molt positiva si es tenen en compte els resultats de tota la demarcació
Juli Alegre
director patronat de turisme de lleida

LES XIFRES

88,7
grau
d'ocupació hotelera registrada a la ciutat de Barcelona durant el mes d'agost passat.
4,8
per cent
de turistes més s'han allotjat aquest agost a Catalunya en relació amb el mateix mes de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia