Economia

L'Estat valora ara si pot pagar les vedes de pesca

En espera i sense donar la situació per perduda. Així és com es troba el sector pesquer de tota la demarcació després de la darrera reunió mantinguda aquesta setmana amb la directora general de Pesca de la Generalitat, Àngela Seira, en la qual es va fer saber que el Ministeri de Medi Ambient valora si pot incloure criteris de retroactivitat per repartir els ajuts del fons europeu marítim i de pesca. Tot i que no hi ha res confirmat encara, l'Estat no tanca la porta a la possibilitat que les embarcacions que han dut a terme parades durant els dos darrers estius puguen percebre la subvenció europea com feien fins al 2013, segons han confirmat fonts oficials.

L'anunci d'aquesta possibilitat ha tranquil·litzat el sector, que ja havia manifestat el seu malestar diverses vegades a causa de la paralització del repartiment dels ajuts. El debat es va intensificar la setmana passada, quan el director general de Pesca del ministeri, Andrés Hermida, va negar que les embarcacions poguessen reclamar les dues darreres anualitats. Hermida va defensar que, fins que no s'aprove el programa operatiu –document que veurà la llum aquest mes–, les vedes pesqueres no tenen dret a ajudes. Sembla, però, i segons han confirmat fonts properes a les confraries, que el ministeri està reconsiderant aquest criteri per l'elevat nombre d'afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia