Economia

El sector dels apartaments diu que el ‘lobby' hoteler barceloní els vol liquidar

L'Associació Turística d'Apartaments va fer el seu simposi

Es va dir que a Girona hotelers i propietaris d'apartaments no es veuen com a competència

El sector dels apartaments turístics creu que el “lobby creat per alguns hotelers de Barcelona” que posa entrebancs a la regularització i legalització del sector dels habitatges d'ús turístic perquè veuen que són una amenaça per al seu negoci pressiona l'administració amb l'objectiu final d'aconseguir fer-los “desaparèixer”. L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) va fer ahir el setè simposi i, entre altres coses, es qüestionava si el futur dels apartaments turístics està en perill.

“A Girona no ens veiem com a competència, pensem que tot suma i que tots plegats guanyem”, va explicar el president de Federatur, Lluís Torrent, que va lamentar que les pressions hoteleres hagin provocat la moratòria a Barcelona que bloqueja la legalització dels apartaments. Sosté també que “els problemes locals han de tenir solucions locals, i no posar tothom al mateix sac”.

En el decurs del simposi, es va fer una taula rodona per discutir si els hotels i els apartaments turístics són realment competència. Hi van participar el mateix Torrent, Elisabeth Casañas –presidenta de la Plataforma Pro Viviendas Turísticas– i Martí Sabrià –director del grup Costa Brava Centre–.

Sabrià va afirmar que cal ordenar millor el sector per evitar conflictes entre residents i visitants, alhora que cal professionalització del sector com en el sector hoteler. Finalment, Casañas va defensar que existeix una campanya del lobby hoteler contra els habitatges d'ús turístic que causa una visió negativa del sector i del turisme a la qual cal fer front entre tots.

Durant la inauguració de l'acte, el president de l'Associació Turística d'Apartaments, Lluís Parera, va subratllar la importància del lloguer turístic a Catalunya, que actualment representa més del 50%, i la necessitat de millorar el treball i la complicitat amb l'administració pública. També va manifestar la importància que els propietaris dels apartaments regularitzin la seva oferta.

LA FRASE

Estem d'acord que es persegueixi l'allotjament il·legal i aconseguir que l'oferta es regularitzi
Lluís Torrent
PRESIDENT DE FEDERATUR

En dos anys els habitatges d'ús turístic, legals

Tant el president de Federatur, Lluís Torrent, com el de l'ATA, Lluís Parera, creuen que en el termini de dos anys tots els habitatges d'ús turístic estaran legalitzats. Van explicar que quasi 50.000 establiments ja s'han regularitzat a tot Catalunya, dels quals 20.000 són a les comarques gironines. “El 2018 segur que no es podrà treballar fora de la legalitat”, va augurar Torrent, que va assegurar que treballen braç a braç amb el govern per localitzar els il·legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona