Economia

La fibra òptica arriba a 91 pobles del litoral i prelitoral

Ho va desvetllar a Palamós el director general de Telecomunicacions durant la Jornada del Cercle d'Infraestructures

Va remarcar que això és possible per iniciatives com ara la Xarxa Oberta

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, va destacar que la banda ampla amb fibra òptica ja arriba a les portes de 91 dels 131 municipis del litoral i prelitoral gironí, durant la Jornada del Cercle d'Infraestructures que es va celebrar ahir a la Cambra de Comerç de Palamós. Puigneró va descriure que la fibra òptica arriba en aquests prop del centenar de municipis a través d'iniciatives com ara la Xarxa Oberta de Catalunya –amb ramals troncals d'alta capacitat estesos al llarg d'autovies, autopistes i carreteres– o el pla per connectar amb fibra òptica, a finals del 2016, tots els equipaments públics que la Generalitat gestiona en el conjunt de municipis del país.

Aquesta estructura i les experiències d'algunes poblacions que han anat estenent les instal·lacions en els darrers anys en zones reurbanitzades o acabades de desenvolupar, hauria de servir “com a base perquè les operadores arribin als particulars”.

El cap territorial de Vodafone, Albert Buxadé, va exposar que la fibra òptica és un esglaó tecnològic més en una escala de transmissió de dades que ha d'anar en paral·lel a l'evolució de les tecnologies de transmissió de dades per a telefonia mòbil.

La gerent d'Informàtica 3 Progest, Esther Zerbst, va explicar la importància de les noves tecnologies i la necessitat de disposar d'accés a internet i serveis de dades de banda ampla per al desenvolupament de l'activitat empresarial.

En el debat final, el president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, va reivindicar que agents econòmics i empresarials com les cambres rebin més informació dels operadors de telecomunicacions i el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, va constatar que “la fibra no arriba de manera efectiva a la immensa majoria de particulars” i va reclamar un segon repte: que les infraestructures es dimensionin per a una població flotant a l'estiu.

LA DATA

Any 2016
Termini.
A finals d'aquest any, la Generalitat vol tenir els equipaments que gestiona connectats amb fibra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia