Economia

Nou segell per a les gambes de Palamós

El crustaci s'incorpora a la marca de garantia Productes de l'Empordà

La gamba de Palamós s'ha adherit a la marca de garantia Productes de l'Empordà, i ja són set els productes alimentaris que aplega el distintiu, amb l'arròs de Pals, la botifarra dolça, els brunyols de l'Empordà, la ceba de Figueres, el recuit i recuit de drap i la poma de relleno de Vilabertran.

El segell, impulsat pels consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà, permet al municipi i a la Comissió Reguladora Gamba de Palamós –integrada per l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors de la vila– continuar treballant per potenciar el valor que es mereix el crustaci i impulsar el seu millor coneixement i promoció dins i fora de les nostres fronteres.

La marca garanteix que totes les varietats adherides són produïdes o elaborades, transformades i envasades al territori empordanès, segons processos tradicionals. Tots els productors han de superar periòdicament els controls d'un laboratori alimentari que s'encarrega de certificar la qualitat del producte al llarg de les diferents fases.

Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà destaquen la importància de treballar conjuntament per promoure l'Empordà i en aquest cas concret els productes locals i la seva gastronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia