Economia

Preparen la segona Ruta de la Boira de l'Urgell

El 10 de gener tindrà lloc la segona edició de la Ruta de la Boira al Pla d'Urgell, una iniciativa que va néixer amb la finalitat de promocionar turísticament aquest fenomen meteorològic característic a la plana de Lleida en dies d'anticicló. Aquesta vegada la ruta sortirà de Vila-sana i passarà per l'estany amb possibilitat de fer un recorregut curt de 10 quilòmetres o un de llarg de 22, que arribarà fins al castell del Remei i Ivars d'Urgell. Amb part dels diners de la inscripció es pretén finançar el transport d'un cavall de la Camarga que se sumaria als dos que ja hi ha pasturant al canyissar de depuració de l'estany per contribuir així a la millora de l'ecosistema de la zona.

La responsable de la Boira Turística de Ponent i promotora de la iniciativa, Irene Barón, ha remarcat que la ruta es fa per “cridar l'atenció sobre el potencial turístic” que té un fenomen meteorològic com la boira, sobretot per a aquells que no l'acostumen a veure gaire sovint perquè viuen en una zona on no és freqüent. Al llarg del recorregut els participants rebran informació turística pels punts on aniran passant.

Així mateix, els que facin la ruta llarga podran fer un tast de vi al castell del Remei. L'activitat es complementarà amb la Fira Lifara, on es preveu la participació d'una cinquantena de parades amb productes locals de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia