Economia

Olot, Girona i Lloret de Mar s'alien per captar turisme de negocis

Dissenyaran ofertes aprofitant la complementarietat d'entorns i infraestructures

L'any passat ja van atraure més de 160.000 persones

Olot, Girona i Lloret de Mar volen consolidar l'eix simbòlic que uneix a través d'aquestes ciutats la muntanya i la costa gironines com un poderós atractiu del turisme de negocis. Ho volen fer conjuntament amb la seixantena d'empreses privades que hi aposten i les que s'hi vulguin incorporar. En l'actualitat, i amb dades de l'any passat a la mà, han sumat entre totes tres 226 congressos i actes corporatius i han acollit més de 160.000 persones. Ara, amb l'aliança, volen créixer i consolidar aquest segment de l'oferta turística per avançar en la desestacionalització del turisme i per fer créixer aquest sector de l'economia. Tot i que l'eix és entre Olot, Girona i Lloret, els alcaldes, Josep Maria Corominas, Albert Ballesta i Jaume Dulsat, respectivament, han remarcat que estan oberts a tots els municipis gironins i, de fet, hi participa també el Costa Brava Convention Bureau.

L'alcalde de Lloret va ser molt contundent ahir a Olot durant la presentació d'aquest eix pel que fa al camp que els queda per córrer. “Som uns desconeguts. Tenim molt per créixer”, va sentenciar Dulsat. En aquest sentit, ell i els altres dos col·legues seus van coincidir a remarcar que buscar sinergies entre les tres ciutats hi ajudarà.

Ara els tres ajuntaments ja han posat fil a l'agulla per començar a treballar plegats. Tenen previst millorar la marca de les tres ciutats, crear un lloc web conjunt, editar un catàleg en línia i un vídeo promocional, fer difusió en mitjans especialitzats, promoure jornades de cocreació de turisme de negocis i, entre altres coses, impulsar una agenda conjunta de comercialització.

LES XIFRES

226
actes corporatius
i associatius s'han celebrat durant el 2015 a Lloret de Mar, Girona i Olot.
160.000
persones
són les que han participat en tots aquests actes de turisme de negocis a les tres ciutats.

Mercats i especialització de l'oferta

La Catalunya del Nord i altres zones del sud de l'Estat francès, Barcelona i Madrid són el mercat potencial del nou eix. L'oferta juga amb els 35 minuts que hi ha en transport entre ciutats i, per tant, entre paisatges: muntanya i vulcanisme, a Olot; call jueu i equipaments, a Girona; mar i oferta hotelera i d'espais de convencions, a Lloret. En l'actualitat, a Olot es fan congressos de petit format; a Girona, associatius, i a Lloret, corporatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia