Economia

Antiga Casa Bellsolà obre a Girona la seva sisena botiga de pa artesanal

Disposa d'una vintena de varietats de pa i elabora cada dia 1.500 croissants i brioixeria

El pa de kamut i el d'espelta són ecològics i estan certificats per la Ccpae

Antiga Casa Bellsolà ha inaugurat la seva sisena botiga de pa artesanal a la ciutat de Girona. El nou establiment està situat a la plaça del Vi i, igual que en la resta de fleques del grup, hi ven pa elaborat a mà, brioixeria i pastisseria i complementa el servei que ofereix als clients amb cafè i suc de taronja, que es poden prendre al mateix establiment.

Antiga Casa Bellsolà és propietat de Robert Bellsolà i Mireia Oliveras, que a més de ser-ne copropietària també n'és la directora executiva. Es va crear fa prop de nou anys, quan l'empresa Bellsolà SA es va vendre. “Jo havia estudiat farmàcia però no tenia feina i el meu sogre em va proposar que em quedés la botiga que hi ha al carrer Sant Francesc i ho vaig acceptar”, explica la Mireia.

Ho va tenir clar, va mantenir el mateix nom perquè tothom coneix aquesta botiga per Bellsolà, però des del primer moment va voler deslligar-se del pa congelat que fins aleshores s'havia fabricat a l'empresa i va decidir tornar als orígens elaborant pa artesanal. Actualment, Antiga Casa Bellsolà elabora cada dia una vintena de varietats de diferents formes i mides, a més dels que només fa una vegada a la setmana, com per exemple: dimecres pa de chía, dijous pa d'Islàndia, divendres hi ha pa de Siracusa i dissabte pa de la Bretanya, fet amb sidra i pomes. A més, elabora cada dia uns 1.500 croissants i altres productes de brioixeria i pastisseria.

Antiga Casa Bellsolà disposa, a més, de la certificació de la Ccpae per als pans de kamut i espelta i tot que podria tenir aquesta certificació per a altres pans que elaboren no ho s'ha fet “perquè obtenir el certificat és molt laboriós”. A més, segons diu Oliveras, majoritàriament utilitza farines ecològiques que es fan portar de França però també de Catalunya i la mantega, que compren a Normandia.

Antiga Casa Bellsolà
només té establiments a Girona i de moment no es planteja obrir-ne en altres poblacions ni experimentar amb franquícies –tot i que ha rebut ofertes–.
A més de la de la plaça del Vi, té botigues a l'avinguda Sant Francesc, als carrers Juli Garreta, Migdia, Rutlla i a la carretera de Barcelona.

LES FRASES

Sempre que puc utilitzo farines ecològiques; és una qüestió personal i una aposta de qualitat
Tot el pa que sobra cada dia de totes les botigues va a parar al banc dels aliments
Mireia Oliveras
COPROPIETÀRIA i DIRECTORA EXECUTIVA d'ANTIGA CASA BELLSOLÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia