Economia

Fiporc, la fira de Riudellots dedicada al món del porc, arriba a la tercera edició

Entre les novetats, destaca l'ampliació de l'espai dedicat als tastets gastronòmics

Vol consolidar-se com a fira de referència a Catalunya

Fiporc, la fira de Riudellots de la Selva dedicada al món del porc, arriba aquest cap de setmana a la seva tercera edició amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, després de rebre 9.000 visitants l'any passat. Impulsada per l'Ajuntament de Riudellots i amb el suport organitzatiu d'Incatis, enguany estrena algunes novetats, entre les quals destaca l'ampliació de les zones amb més èxit en les dues edicions anteriors. Així, s'amplia l'àrea destinada als tastets gastronòmics, amb una zona equipada amb taules i cadires on es podrà degustar durant tot el dia, entre d'altres, tastets de greixons, embotits, carn a la brasa i l'arròs amb galta de porc, una de les novetats gastronòmiques. El preu del tiquet és de 50 cèntims i segons el tastet escollit n'és necessari més d'un.

A més de la zona gastronòmica, la fira inclou un escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de voluntaris del poble i els comentaris del cuiner radiofònic Pep Nogué. També hi haurà les parades de productors locals i una zona de tallers infantils. Com a altres novetats hi ha les actuacions de músics de carrer i la demostració d'una impressió en 3D de la mascota del Fiporc. També, i tal com va recordar l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, s'ha “ampliat el vessant social” i, a banda de la participació de més d'un centenar de voluntaris, s'ha contactat amb una fundació de discapacitats de Girona perquè elaborin bosses amb les pancartes publicitàries de les edicions anteriors.

LA FRASE

Volem reivindicar tota l'activitat industrial del municipi del sector porcí
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots de la selva

LA DATA

20-21.2.16
Dies
que dura la Fira del Porc a Riudellots de la Selva. Amb activitats de nou del matí a set de la tarda.

L'impacte socioeconòmic del sector

Uns vint-i-cinc mil porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris. La indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local que converteix Riudellots en el segon municipi d'Europa per on passen més porcs cada dia. Per veure l'impacte en l'ocupació generada pel sector al municipi, s'ha encarregat un estudi que es farà públic divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci