Economia

Rècord d'assistents en la tercera edició de Fiporc

La mostra de Riudellots supera el registre dels 9.000 visitants de l'any passat i es consolida com a referent del sector porcí

El govern municipal valorarà ampliar l'espai del recinte amb vista al 2017

La tercera edició de la fira del sector porcí a Riudellots de la Selva, Fiporc, es va tancar ahir al vespre amb un rècord d'assistents que van superar els 9.000 registrats l'any passat. El bon temps durant tot el cap de setmana hi va contribuir en tots els espais, especialment les zones de tast i demostracions, on es podia degustar i comprar diversos productes, amb el porc com a principal protagonista. El sacrifici i processament del porcí és un dels actius de l'economia local: es calcula que diàriament un total de 25.000 porcs arriben al poble per alimentar la indústria, magnitud que els situa segons en el continent europeu.

La fira va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a referent del sector a Catalunya i el seu creixement satisfà els seus responsables, encapçalats per l'Ajuntament i Incatis. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, ahir va avançar que “properament es farà una reunió de valoració i ja es començarà a preparar l'edició del 2017, en què caldrà estudiar la possibilitat d'ampliar la zona de la fira.” Barnés i l'alcaldessa, Montserrat Roura, van destacar i agrair la feina feta pel centenar de voluntaris del poble que fan possible l'esdeveniment, amb tasques com ara la senyalització, l'habilitació dels espais o la regulació de l'aparcament: missió complicada per la gran afluència de visitants.

En el programa d'activitats –gastronomia a banda–, el públic podia veure diverses col·leccions d'eines tradicionals emprades per a la matança del porc i conèixer el procés productiu, amb tallers a càrrec dels voluntaris i comandats pel cuiner Pep Nogué. Per exemple, l'especejament, la preparació de lloms i pernils, l'embotit de botifarres i llonganisses, i l'elaboració dels greixons i la carn de perol.

En la mostra, també hi havia una petita representació de bestiar viu, demostracions del procés de ferrada dels cavalls i una exhibició de tractors i vehicles històrics.

LA XIFRA

9.000
visitants
és el total superat al llarg de tot el cap de setmana en la tercera edició de la fira Fiporc, a Riudellots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia