Economia

Skitude treballa amb 50 estacions d'esquí de set països d'arreu del món

A Xile ho fa amb totes les estacions d'esquí del país i preveu entrar al mercat alpí en els pròxims dos anys

L'empresa té un equip de 14 persones

L'empresa Skitude, creada a Girona ara fa quatre anys per un grup d'emprenedors, s'ha convertit en un dels proveïdors d'aplicacions mòbils de referència per a les estacions d'esquí de tot el món. Concretament, treballa amb una cinquantena d'estacions d'esquí de Xile, l'Argentina, França, Itàlia, Eslovènia, Andorra i l'Estat espanyol. En l'àmbit gironí, totes les estacions d'esquí –Vallter, la Masella, Vall de Núria i la Molina– disposen d'aplicacions mòbils pròpies gestionades per Skitude.

En total, 500.000 usuaris d'arreu del món fan servir les més de 20 aplicacions que ofereix l'empresa. Els amants de l'esquí poden conèixer en temps real la informació de les estacions de muntanya, com ara la previsió meteorològica de la zona, els gruixos de neu i la compra de forfets de les pistes d'esquí d'aquests països. Així mateix, tenen accés a les càmeres web en directe de la zona.

Les aplicacions gratuïtes i les xarxes socials de Skitude també permeten consultar informacions contextualitzades de més de 2.500 estacions d'arreu del món, tot i que l'empresa no en gestioni directament les aplicacions mòbils.

Els usuaris registrats a les seves xarxes socials –prop de 100.000– hi comparteixen les seves experiències en l'esquí: quilòmetres esquiats, fotografies de la jornada, etc. A través de la creació del seu perfil, poden participar en reptes i competicions amb altres usuaris i aconseguir premis mentre practiquen aquest esport.

Skitude és una empresa gironina fundada l'any 2012. Amb seu a Riudellots de la Selva i un equip de 14 persones, s'ha consolidat com una comunitat d'amants de la neu i la muntanya, i com una empresa de referència d'aquest sector arreu del món. “Oferim un catàleg de serveis amplis, des d'aplicacions fins a mapes tridimensionals”, explica el director de comunicació, Aric Monterde. Les eines que ofereix estan destinades a enriquir l'experiència durant la planificació i la pràctica de l'esquí o del surf de neu aprofitant els avantatges de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació).

Les aplicacions mòbils també inclouen una opció de socors per posar-se en contacte amb els serveis d'emergència i comunicar les coordenades en cas d'accident. Les aplicacions estan disponibles tant per als dispositius iOS, el sistema operatiu de l'iPhone i l'iPAD, com per al dispositiu Android.

LA XIFRA

500.000
usuaris
d'arreu del món fan servir les més de 20 aplicacions que ofereix l'empresa gironina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia