Economia

Els sindicats criden a omplir les urnes de vots d'esquerres

CCOO i la UGT reclamen als partits que es posin d'acord per al canvi

El PSOE i Podem critiquen la reforma laboral

Els secretaris generals dels principals sindicats, CCOO i la UGT, van aprofitar que el Primer de Maig cau en vigílies electorals per fer una crida a “omplir les urnes” en els comicis del 26 de juny amb vots dels treballadors que portin un govern d'esquerres. En els discursos amb què es va tancar la manifestació d'ahir a Madrid, tant el líder de la UGT, Josep Maria Àlvarez, com el de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, van exigir als partits d'esquerres que, després de les eleccions, es posin d'acord per fer possible el canvi.

“Hi ha qui vol que la convocatòria de noves eleccions es converteixi en una nova frustració, de manera interessada, i que els treballadors no participem en les eleccions”, va advertir Àlvarez en el seu debut en un Primer de Maig com a líder de la UGT de l'Estat. És per això que cal “omplir les urnes de vots” i “aconseguir canviar les coses”, va clamar.

En la mateixa línia, Fernández Toxo va recordar als partits, especialment als d'esquerres, que hi ha “molta il·lusió” perquè es produeixi un canvi polític i cal arribar a acords. “No es pot continuar defraudant l'ànsia de canvi de la immensa majoria de la ciutadania”, va avisar, i va valorar la presència de responsables polítics del PSOE, Podem, IU i Ciutadans en la manifestació de Madrid, als quals va instar a no tornar a caure en “els errors” que ha comès el govern del PP en matèria laboral i econòmica.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es va apuntar al discurs en clau electoral i va carregar contra la “injusta” reforma laboral del PP. Sánchez va advocar, en canvi, per recuperar els drets perduts els darrers anys.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va participar en la manifestació de Puertollano, com a mesura de suport als treballadors de la central termo-elèctrica Elcogas. En aquesta localitat de Ciudad Real, Iglesias va anar més enllà que Sánchez i va demanar la derogació de les dues últimes reformes laborals “no perquè siguin injustes, sinó perquè són ineficaces”. El secretari general de Podem va anunciar que si el seu partit guanya les eleccions demanarà al PSOE que estigui amb ells “com un aliat”. Tot i això, va demanar als socialistes que rebaixin el to contra ells.

LA FRASE

El nostre vot és igual que el vot del senyor més milionari
Josep Maria Àlvarez
secretari general de la UGT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona