Gran angular

Bizbarcelona s'obre al món de l'economia social

auge. El saló, que es farà l'1 i 2 de juny, va adreçat a la pime i l'emprenedoria

El saló s'adapta als nous temps per incorporar a la seva oferta fórmules com el cooperativisme

Connectem persones per dinamitzar l'economia. Amb aquest eslògan la sisena edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa, el saló per a pimes, emprenedoria i autònoms, fa visible el nou enfocament de l'esdeveniment en què, per primera vegada, es donarà cabuda a les iniciatives d'altres economies que promouen un nou model socioeconòmic en què Barcelona i Catalunya són capdavanteres.

Per això, Bizbarcelona disposarà d'un nou espai, BizEconomiaSocial, que se sumarà a les ja existents Bizemprèn, destinada al foment de l'emprenedoria, i Bizpimes, amb una oferta específica per a les petites i mitjanes empreses.

Amb aquest disseny, l'organització de Bizbarcelona pretén impulsar el saló com a plataforma de dinamització econòmica i de generació d'ocupació en un moment en què sembla albirar-se la sortida de la crisi. En aquest sentit, el saló, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc, té la intenció que les pimes, els emprenedors i els autònoms puguin trobar totes les solucions per fer créixer els seus negocis de manera àgil i eficaç amb l'objectiu de crear nous i millors llocs de treball.

Bizbarcelona 2016 es vertebrarà al voltant de tres grans zones temàtiques: BizEconomiaSocial, l'aposta d'aquesta edició per donar visibilitat a totes aquelles iniciatives emmarcades en les altres economies; Bizemprèn, espai on es presentaran solucions perquè les persones emprenedores puguin encaminar els seus projectes cap a l'èxit, i Bizpimes, àrea en què es donaran a conèixer les eines necessàries perquè les petites i mitjanes empreses puguin accelerar el seu creixement i que estarà oberta al públic que acrediti la seva relació amb l'àmbit de les pimes.

El regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona i president de Bizbarcelona, Agustí Colom, considera que “Bizbarcelona és el gran aparador que situa Barcelona en el mapa europeu de la innovació i l'emprenedoria”. En aquest sentit, Colom assenyala que “en aquesta línia innovadora, Bizbarcelona s'adapta als nous temps” per incorporar a la seva oferta “altres formes empresarials d'economia social i col·laborativa per fer “un saló més plural, més ampli i amb més valor”.

Continguts i activitats. A BizEconomiaSocial, s'hi donaran a conèixer propostes i iniciatives transversals relacionades amb l'economia social i solidària, l'emprenedoria col·lectiva, el cooperativisme, l'economia del bé comú, l'economia col·laborativa, les economies comunitàries i l'economia social d'inserció laboral. Aquesta àrea és una aposta per a la nova edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa què respon a la voluntat de convertir el saló en un espai més plural i de referència per impulsar noves pràctiques econòmiques, així com donar veu a l'ecosistema d'economies transformadores. I és que, per exemple, les cooperatives, que tenen una gran tradició a Catalunya amb reconeguts casos d'èxit, suposen a l'Estat espanyol el 4,5% dels llocs de treball i el 7% del PIB mundial.

A la zona Bizemprèn, es
pretén ajudar les persones emprenedores amb visió, passió i execució. Ponents com ara el nou català de l'any, Òscar Camps, fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, amb presència molt destacada en la recent crisi dels refugiats sirians que arribaven a les costes de Grècia; l'actor Joaquín Reyes, creador dels programes de televisió d'èxitLa hora chanante i Muchachada nui; el professor d'universitat austríac Christian Felber, creador d'un nou model internacional econòmic, l'economia del bé, i la bioquímica, bombera de la Generalitat i campiona d'ultramarató Emma Roca, entre d'altres, donaran a conèixer les seves experiències.

En aquesta mateixa zona, a més de l'espai per a iniciatives de cotreball i incubadores de negoci, el Centre de Reempresa de Catalunya tornarà a posar en contacte empresaris que cedeixen l'activitat a un nou emprenedor que pren el relleu; les trobades ràpides de contactes de negocis tindran lloc de nou en l'Speed dating; el Mercat del Finançament reunirà empreses i emprenedors que podran presentar els seus projectes a una borsa d'inversors formada per àngels inversors.

L'àrea Bizpimes, coordinada per la Pimec, donarà resposta a les necessitats de les petites i mitjanes empreses amb un Mercat de Finançament específic per a pimes que inclourà la participació de Venture Capitals, diversos fons d'inversió i micromecenatge.

Nou espai per a les franquícies

En el marc de Bizbarcelona, el sistema de franquícies disposarà del seu propi esdeveniment, que tindrà lloc sota el nom Bizfranquícies i que reunirà marques franquiciadores de diferents sectors d'activitat que busquen augmentar la seva presència al mercat català. A més, l'àrea Bizfranquícies oferirà activitats formatives i de treball en xarxa per donar a conèixer a potencials franquiciats els avantatges d'invertir o emprendre sota aquesta modalitat comercial. La iniciativa respon a la petició de diversos agents sectorials que, tenint en compte la importància d'aquest sistema a Catalunya, reclamaven la recuperació a Barcelona d'una plataforma firal especialitzada en aquest sistema de comercialització empresarial. L'espai Bizfranquícies posa les bases per a la creació més endavant d'un saló ‘spin-off' d'ensenyes, en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF) i la seva homòloga catalana (ACF), diverses consultores i marques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona