Economia

turisme

Lloret preveu créixer un 50% en turisme esportiu durant el primer semestre

Segons les previsions de Lloret Turisme, fins al juny a Lloret s'hauran fet 250 estades i 30 competicions, que portaran unes 30.000 persones

L'esport és ja un dels principals productes turístics a Lloret de Mar en temporada baixa i mitjana, i, segons dades de Lloret Turisme, durant el primer semestre d'aquest any es preveu que l'ocupació de les instal·lacions esportives serà un 50% superior a la que hi va haver el 2015 en el mateix període. La major afluència de turisme esportiu es concentra en els mesos de febrer, març, abril, maig, juny i octubre, i l'atletisme és un dels esports que més ocupació generen, amb estades de clubs i entitats d'arreu d'Europa, però sobretot de França, Bèlgica i Polònia. Segons les previsions d'ocupació, fins al mes de juny es calcula que a Lloret de Mar s'hauran fet un total de 250 estades esportives i 30 competicions, que representen un total de 30.000 persones, aproximadament, entre esportistes i acompanyants.

116 estades de futbol

Durant els primers mesos d'aquest any, en concret, Lloret ha estat la població escollida per fer-hi 116 estades de futbol, 87 d'atletisme, 40 de natació i set d'altres disciplines. Entre les nacionalitats, destaquen els països nòrdics, França, Bèlgica, Suïssa, països de l'est d'Europa i Catalunya. Segons dades de Lloret Turisme, a més, tenint en compte les reserves, fins a finals d'any Lloret arribarà a la xifra rècord de 375 esdeveniments esportius, entre estades esportives, competicions oficials, esdeveniments locals, tornejos privats i altres. Hi destaquen les estades esportives de cinc dies de durada, que representen més d'un 80% del total. Els mesos de març i abril concentren la majoria del total d'esdeveniments, mentre que altres mesos de gran afluència són l'octubre, el maig i el juny. El regidor d'Esports, Joan Bernat, destaca la importància que cada cop més té el turisme esportiu a la població, ja que té un paper important en la desestacionalització turística.

LA FRASE

L'esport cada cop ens ajuda més a desestacionalitzar la temporada turística
Joan Bernat
regidor d'esports de Lloret

L'atletisme és l'esport estel·lar de les estades

Durant els últims tres anys, sobretot, la xifra d'atletes que trien Lloret per fer la seva preparació s'ha incrementat molt, i en alguns casos s'ha doblat. Així, mentre que el 2013 van passar per Lloret 791 atletes, el 2015 la xifra va ser pràcticament el doble, amb 1.545 esportistes. Les estades són de deu dies de mitjana i comencen per Setmana Santa i s'allarguen durant l'abril i el maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia