Economia

turisme

El PGA de Caldes inverteix 33 milions en l'hotel

Obre aquest cap de setmana com a establiment de cinc estrelles

La firma preveu invertir 20 milions més en un nou complex esportiu

Ampliarà la plantilla fins als 350 treballadors

El PGA Catalunya Resort invertirà 53 milions d'euros en la reforma de l'hotel de Caldes de Malavella que obre aquest cap de setmana com a hotel de cinc estrelles i en la construcció d'un complex esportiu i recreatiu en uns terrenys de 75 hectàrees situats ben bé al costat del PGA. En aquest nou espai es construirà un estany artificial amb platja, dos camps de futbol i rugbi, una vinya i una hípica. El conseller delegat del PGA, David Plana, assegura que amb aquesta operació es vol “consolidar el posicionament de la marca com una de les primeres destinacions turístiques de qualitat d'Europa”.

El pla d'expansió inclou el rellançament de l'antic hotel Melià Golf Vichy Catalan, que fins al 2015 estava participat un 85% per Melià i un 15% pel PGA, “i que el PGA Catalunya Resort va acabar comprant” amb l'objectiu de fer una reforma integral i oferir un allotjament de vacances únic i dels més prestigiosos del país com a complex de golf. “Vam deixar només l'estructura, hi hem invertit 33 milions d'euros”, assegura Plana. El disseny del nou hotel ha anat a càrrec de l'interiorista Lázaro Rosa-Violán, que ha buscat “combinar el caràcter eclèctic i el luxe en aquest espai renovat”. L'hotel manté el mateix nombre d'habitacions que tenia, 149, de diferents categories (estàndard, superior, dúplex estàndard i superior, suite júnior i suite executiva), piscina exterior amb servei de bar, centre de bellesa, gimnàs, vuit menjadors per a esdeveniments i reunions, un lounge bar bistrot i un restaurant basat en la gastronomia mediterrània i internacional on els plats locals i la cuina catalana tindran un protagonisme especial.

Actualment el PGA Catalunya Resort rep 40.000 visitants a l'any motivats per atractius de la zona com són la gastronomia, la cultura o la natura. El 2019 la firma preveu que aquesta xifra es pugui doblar. Actualment l'empresa té 240 persones en plantilla i preveu créixer fins a les 350 en un període de tres anys. En les tasques de construcció, aquest any hauran contractat 360 persones.

Pel que fa al nou complex, segons va assegurar el conseller delegat del PGA, hi haurà vinyes, un celler i instal·lacions esportives amb dos camps de futbol i de rugbi d'ús exclusiu per als residents i visitants del complex i una hípica. “Els propietaris i turistes allotjats podran participar en la plantació i collita dels raïms i cultius”, va explicar.

Les instal·lacions es complementaran amb la construcció d'un estany artificial on es podran practicar esports aquàtics, i es crearà un club nàutic i una platja. Finalment, està previst obrir una botiga gurmet amb productes locals de primera qualitat i dos clubs per a nens i joves amb diferents activitats i tallers.

El complex de golf va ser creat a principis dels noranta per l'Associació Professional de Golf (PGA). Va ser concebut com un espai dedicat plenament a aquest esport. El club es va fundar el 1999 amb els dos camps de competició ideats per grans noms d'aquest esport com Gallardo i Coles. S'hi han fet tornejos estatals i internacionals.

LA XIFRA

240
treballadors
té actualment el PGA de Caldes. En un període de tres anys contractarà 110 persones més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona