Economia

economia

turisme

Els creuers a Palamós deixen un impacte de 19 milions

El govern calcula que aquests milions són el balanç de 17 anys de visites de turistes

Arriba el passatger 300.000 a bord de l'‘Artania', un vaixell de creuer que hi fa escala per primera vegada

Els turistes dels vaixells de creuer que han arribat al port de Palamós en els últims disset anys han generat un impacte econòmic de gairebé 19 milions d'euros al territori. Això és el que calcula el Departament de Territori i Sostenibilitat, que ahir va anunciar l'arribada del passatger número 300.000 al port com a dada assenyalada per refermar l'activitat creuerística, potenciar el sector turístic i consolidar la destinació de la Costa Brava. Aquests 300.000 turistes de creuer han arribat en 357 vaixells de creuer al llarg d'aquests 17 anys, entre el 2000 i el 2016. Segons les estadístiques, l'any 2010 el port de Palamós va celebrar l'arribada del passatger 100.000, cosa que indica que des de llavors fins ara les instal·lacions del port de Palamós han tingut un fort creixement amb l'activitat creuerística, amb un creixement de 200.000 visitants cada tres anys. Aquest augment notable de passatgers situa les instal·lacions amb una mitjana total de 36.000 passatgers per temporada en els darrers cinc anys.

Precisament fa pocs dies es va signar un acord institucional nou per potenciar encara més el tràfic de vaixells de creuer a Palamós i Roses. Es tracta d'una línia de treball conjunta entre govern, ajuntaments, Diputació i cambres de comerç per atraure més companyies, fidelitzar navilieres i posicionar els ports i la seva destinació turística en la ruta de les línies de creuers.

Obsequis

Una turista alemanya que visitava per primer cop Palamós amb vaixell de creuer ha estat la passatgera número 300.000. L'alcalde del municipi, Lluís Puig, acompanyat per representants de la Costa Brava Cruise Ports, que és la marca que promou els ports de Palamós i Roses i la seva destinació en el mercat de creuers, va lliurar a la visitant i al seu acompanyant un ram de flors i obsequis.

El vaixell de creuer que ahir va arribar a Palamós és l'Artania, un vaixell de la companyia alemanya Phoenix Reisen Cruises que va fer la seva primera escala al municipi del Baix Empordà amb 1.112 passatgers, majoritàriament alemanys, i mig miler de tripulants.

El vaixell hi va arribar a les set del matí, procedent del port de Montecarlo i tenia previst salpar a les 23.00 h cap a Barcelona. El vaixell de creuer té una eslora de 231 metres, té 8 cobertes, 594 cabines, totes exteriors, 3 restaurants, 7 bars, 2 piscines, sala de ball, biblioteca, jacuzzi i spa.

LES XIFRES

19
milions
d'euros és l'impacte econòmic generat en 17 anys al territori pels turistes dels creuers arribats a Palamós.
300.000
turistes
són els que han arribat amb vaixells de creuer fins ahir i en els últims disset anys al port de Palamós.
357
vaixells de reuer
són els que han arribat a les instal·lacions portuàries a Palamós des de l'any 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia