Economia

Avui hi ha ple

Lloret de Mar

Diners per a les obres triades pels veïns

L'equip de govern destinarà 451.678 euros als pressupostos participats

Ha d'assumir el material comprat per l'exgestor

L'equip de govern de l'Ajuntament de Lloret (CDC, ERC-Avancem i el PSC) duu avui a la tarda al ple (a les 6) una modificació de crèdit d'1.071.077,97 euros que inclou, entre altres coses, 451.678 euros perquè s'apliquin les tries en els pressupostos participats dels veïns, que van votar el 13 i el 14 de maig les propostes que els semblaven més adequades.

L'expedient 1/16 de modificació del pressupost de l'Ajuntament de Lloret incorpora partides detallades sobre on anirà el gairebé mig milió d'euros: se'n destinaran 55.658 a mobiliari i equipaments del nucli antic, 51.948 a la plaça Esteve Fàbregas (sector oest) i 38.961 a la pista esportiva de la plaça Domènec Moner (al Rieral).

El regidor d'Hisenda, Albert Robert (CDC), assenyala que els diners que no es gastin del mig milió d'euros previst inicialment es destinaran –a la zona que pertoqui– als pressupostos participats del 2017. La intenció de l'Ajuntament és millorar el 2% de participació d'aquest any (644 votants d'un cens de 32.159) mitjançant la votació electrònica.

Amb l'entrada del PSC en l'equip de govern, Robert ha rellevat l'alcalde, Jaume Dulsat, com a responsable d'Hisenda. Robert exposarà avui per què destinen 431.868 euros a quedar-se el material de la piscina municipal. Forma part del pla d'amortització que havia fet l'antiga concessionària de la instal·lació. La piscina és ara de gestió directa del consistori. Els diners vénen de romanents anteriors, diu Robert. S'ha de recordar que la unió temporal d'empreses (UTE) entre Sportise i Clece va renunciar a la concessió de la piscina perquè el 2014 va perdre-hi 512.431 euros (als quals s'han d'afegir ara els 431.868 euros d'amortització tècnica).

Aparcament a Can Xardó

En el mateix punt de l'ordre del dia, el número 5, l'Ajuntament de Lloret preveu destinar 107.531 euros a l'aparcament en superfície de Can Xardó (darrere el CAP del carrer Girona). El consistori asfaltarà el pàrquing, que és ara de terra i ple de sots.

ALBERT ROBERT.
L'edil d'Hisenda explica que l'Ajuntament ha d'assumir 431.868 euros per quedar-se el material de la piscina, que havia comprat la concessionària.

L'ORDRE DEL DIA

LES DONES DE LA NETEJA.
ICV-EUiA presenta una moció per demanar que les dones de la neteja dels hotels, conegudes en el sector com a cambreres de pis, tinguin facilitats per jubilar-se, atès el desgast físic laboral. La petició és al govern espanyol. Abans del ple (a 2/4 de 6), hi ha una concentració de CCOO per demanar que el plenari aprovi la moció. El col·lectiu de netejadores s'autodenomina Las Kellys (per las que limpian) i s'han queixat sovint de les condicions de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia