Economia

Casademont tanca quatre anys de números vermells

L'empresa té una facturació de 44 milions d'euros

Triplicarà la producció a Rússia

Les vendes de la companyia a l'exterior arriben al 55% i l'objectiu és arribar al 70% en dos anys

L'empresa càrnia Casademont, amb seu a Bonmatí, tanca quatre anys de números vermells. Va tancar el 2015 amb un benefici net de 418.000 euros, quan el 2014 va haver d'afrontar unes pèrdues d'un milió d'euros. L'empresa ha tancat l'any amb una facturació de 44 milions d'euros, un 2% més que en l'exercici anterior. El benefici brut d'explotació (Ebitda) es va situar en quatre milions d'euros, cosa que suposa un creixement del 55% respecte a l'any anterior. Tot això ha estat possible gràcies a un important ajust en els costos, juntament amb una racionalització de la cartera de clients i productes, i una clara aposta per la innovació i la internacionalització han estat clau per a l'evolució de Casademont. “Des del 2013 estem impulsant estratègies que ens permetin entrar en nous segments a través de la innovació en el producte i l'accés a mercats per als quals els embotits de qualitat són un producte objectiu”, va explicar Francesc Gómez, director general de la companyia, que va precisar: “Hem fet un important esforç a tota l'organització per racionalitzar costos i invertir en projectes d'alt valor afegit.”

Actualment, les vendes de Casademont fora del mercat espanyol són del 55%, i l'objectiu és arribar al 70% en dos anys. La companyia exporta als cinc continents, i té una demanda especial per part dels països del centre d'Europa i Sud-amèrica. “Els esforços de la companyia, ara, estan centrats a consolidar el seu mercat a Nord-amèrica”, van dir.

Increment a Rússia

Casademont basa part de la seva expansió internacional a construir aliances amb empreses locals per col·laborar en àmbits com ara el tecnològic, el comercial, el legal o el logístic. I aquest és el model que Casademont ha implantat a Rússia. L'empresa gironina elabora els embotits en una planta de Sant Petersburg propietat del grup de capital finlandès Atria Russia. Gràcies a aquesta aliança, Casademont ha recuperat les vendes i la seva presència en aquest país, on la companyia va iniciar les exportacions fa més d'una dècada. Amb vista a l'any vinent, Casademont preveu triplicar la producció a Rússia. A través d'Atria l'empresa gironina comercialitza fuet extra, llonganissa extra i xoriço extra.

Casademont és líder en l'elaboració de fuets i xarcuteria des de fa 60 anys. Amb seu a Bonmatí i dos centres productors a Girona, Casademont té 230 treballadors.

LES FRASES

Exportem als cinc continents i l'objectiu és consolidar la nostra presència al mercat nord-americà
Hem fet esforços a tota l'organització per racionalitzar costos i invertir en projectes d'alt valor afegit
Des del 2013 estem impulsant estratègies que ens permetin entrar en nous segments
Francesc Gómez
DIRECTOR GENERAL DE CASADEMONT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia