Economia

Ramaderia

Donar a conèixer l'ofici de pastor

Forma part de la programació de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes

L'objectiu és oferir experiències úniques

Donar a conèixer l'ofici de pastor als nens i nenes que van a passar les vacances a la demarcació de Girona és una de les novetats de la programació de l'Estació Nàutica de l'Estartit-Illes Medes. “Procurem oferir activitats molt reals i autèntiques amb l'objectiu de fer atractiu el nostre territori i fidelitzar els visitants”, va explicar ahir el president de l'Estació Nàutica, Josep M. Pla.

El Mas Muxach és una explotació de xais situada a l'Estartit. En Jordi Muxach és un dels pastors més coneguts de Catalunya pels nombrosos premis que ha aconseguit en els concursos de gossos d'atura, alguns d'ells també famosos, com ara la Coloma. Muxach té més de trenta-set anys d'experiència com a pastor, criador i seleccionador de gossos de treball.

Juntament amb la seva dona, la Montse, gestiona la granja i aquest any van decidir obrir-la als més petits i ensenyar-los les ovelles i els xais, però també la vaca, les gallines, les oques i els conills, a més dels productes de l'hort “perquè sàpiguen que les tomates i les maduixes no surten en una caixa del supermercat” i oferir així una experiència única per gaudir en família.

L'activitat s'ha batejat amb el nom Tornen els pastors. Una oportunitat única de conèixer els animals d'una explotació i els gossos d'atura, que acaben sent les estrelles de la visita. “El gos és la mà dreta i a vegades també l'esquerra del pastor perquè sense ells no podríem controlar el bestiar en la distància”, explicava ahir Muxach.

Al llarg del matí, Muxach va ensenyar als més menuts com s'esquila una ovella, van poder veure una demostració del treball dels gossos amb un ramat d'ovelles, oques i ànecs, i van passar per l'hort per recollir tomates i enciams. Els nens i nenes també van poder amanyagar un cavall, recollir els ous de les gallines i tocar les plomes de l'aviram. La visita també inclou un tastet de xai criat a la granja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia