Economia

municipal

turisme

Badalona fa els primers passos per a l'enoturisme

El municipi participarà enguany en la Setmana del Vi de la DO Alella

La finca de can Coll, l'únic productor de vi de la ciutat, organitza visites i tastos i aquest estiu s'ha fet un casament a les seves vinyes

Badalona ha començat a explorar una eina nova de promoció turística del territori a partir de la seva pertinença a la denominació d'origen Alella. La inclusió recent de la ciutat al consorci de promoció enoturística de la DO es farà visible aquesta tardor, quan Badalona participarà per primer cop en la Setmana del Vi de la DO Alella, un esdeveniment organitzat pel consorci en què participen cellers, botigues de vi, restaurants, hotels, espais i racons singulars dels municipis que formen part de la DO Alella. Segons ha pogut saber aquest diari aquest any Badalona tindrà un paper destacat en aquesta edició, que serà la setena, i en què participaran establiments de la ciutat relacionats amb el món del vi.

La ciutat forma part de la DO Alella des de l'any 2013. S'hi va afegir a instàncies de Josep Coll, propietari de la finca de can Coll, a Canyet, i productor del vi Orígens, l'únic que a hores d'ara s'elabora amb raïm produït a Badalona. Coll, descendent d'una nissaga de pagesos del barri de Canyet, va replantar amb ceps la seva finca l'any 2004 per desig de la seva mare, Palmira Arqué, que volia tornar a veure les vinyes verdes com en el passat, quan la propietat elaborava i venia el seu propi vi. L'any 2010 va registrar la marca Orígens i actualment comercialitza dues varietats de vi, un rosat afruitat, fet amb les varietats pansa blanca i merlot, i un vi blanc fet únicament amb pansa blanca, el raïm emblemàtic de la DO Alella.

Un cop aconseguit l'ingrés de la Badalona a la DO Alella, el propietari de can Coll va centrar el seus esforços en la promoció enoturística i ja fa un any que organitza visites guiades a les seves vinyes, que culminen amb un tast comentat dels dos vins que produeix. Les visites, que es fan durant els mesos de primavera i tardor, inclouen una explicació del territori, les varietats, el conreu de la vinya i la història de la vinculació de Badalona amb aquest cultiu, que sorprèn molts per la seva proximitat amb Barcelona. Josep Coll explica que una empresa especialitzada a organitzar visites de grups de gent gran s'ha interessat per la seva propietat i ben aviat can Coll formarà part de l'oferta enoturística d'aquesta empresa. A més, aquest estiu a la finca hi ha hagut el casament d'una parella formada per un català i una xinesa. “A la núvia li feia il·lusió casar-se entre vinyes”, explica. Per això, van condicionar l'espai amb una gran catifa vermella per poder fer la cerimònia i, al voltant, hi van col·locar cadires per als convidats.

LA XIFRA

3
anys
són els que fa que Badalona és de la DO Alella i enguany s'ha integrat al consorci de promoció enoturística.

Membre del consorci de promoció

L'Ajuntament de Badalona aprovarà al proper ple del mes de setembre els estatuts del consorci de promoció enoturística de la DO Alella. Aquest serà l'últim pas previ perquè la ciutat es converteixi en membre de ple dret d'aquest organisme encarregat de la promoció enoturística dels municipis que formen part de la denominació d'origen, a la qual Badalona està adherida des del 2013. Badalona va decidir integrar-se al consorci fa uns mesos a partir de la invitació de l'alcalde d'Alella i president de l'ens, Andreu Francisco. El consorci fa accions conjuntes de promoció enoturística als prop de vint municipis adherits del Maresme i Vallès Oriental, als quals s'afegeix el Barcelonès a partir de la inclusió de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia