Economia

Economia

empresa

Miró farà un ERO que pot afectar tota la plantilla

La cadena d'electrodomèstics busca un comprador per evitar la liquidació

Creu que hi ha opcions de donar viabilitat al negoci a Catalunya, amb unes 40 botigues

La cadena de botigues d'electrodomèstics Miró, propietat des del passat 2014 del fons d'inversió suís Springwater, ha comunicat per carta al comitè d'empresa la intenció de presentar un ERO (expedient de regulació d'ocupació) que podria arribar a afectar tota la plantilla, 339 persones.

El director de la cadena, Matteo Buzzi, destacava ahir que l'ERO entra dins “la normalitat” en una situació de concurs de creditors –el va presentar el 29 de juliol a través de la societat que gestiona la cadena, Kabaena Directorship–, però va negar que això impliqui el tancament definitiu: “Estem en negociacions amb possibles inversors per tal de donar viabilitat a l'empresa”, va destacar

Amb tot, el mateix Buzzi reconeixia que no hi ha res madur i en tot cas la decisió final correspondria a l'administració concursal. L'estratègia seria, però, mirar de trobar inversor per a les prop de 40 botigues a Catalunya i dues més a les Balears, que són les que estan funcionant millor, mentre que la resta d'establiments (la cadena en té 65 en total al conjunt de l'Estat) es tancaran.

Buzzi es mostra esperançat que les negociacions arribin a bon port i que l'ERO que es presenti no afecti el total de la plantilla: “Esperem que això es pugui haver solucionat abans de la campanya de Nadal, estem convençuts que la marca té valor a Catalunya i que podem donar continuïtat al negoci en aquest territori”, indicava ahir el director de Miró a aquest diari.

En tot cas Matteo Buzzi va negar ahir que la intenció de la firma sigui vendre les botigues més rendibles per separat: “El que busquem és un inversor que faci una aposta global, no ens plantegem en cap cas vendre dues o quatre botigues i liquidar la resta.” Segons Buzzi tenen més d'un inversor interessat, tant nacional com internacional, i principalment del sector.

LA XIFRA

339
treballadors
de 65 botigues i les oficines centrals a Martorell podrien resultar afectats per l'ERO.

El conte de la lletera, un altre cop

La carta enviada al comitè d'empresa dimarts arriba tan sols dos mesos després que la companyia pactés amb els sindicats l'aplicació d'un ERO per al 28% de la plantilla (aleshores formada per unes 430 persones). L'objectiu de la firma era desinvertir el negoci fora de Catalunya i les Balears i donar així una opció a la viabilitat de la marca mentre negociava amb un soci comercial. Les negociacions, però, no van acabar bé i fa un mes va optar per presentar concurs de creditors. Ara la companyia negocia amb nous inversors la seva venda, però el fons suís Springwater (propietari des del 2014) no ho tindrà fàcil. El fons va adquirir la cadena catalana fa dos anys per 3 milions d'euros en subhasta i es va comprometre a invertir per capgirar la penosa situació de la companyia, que va presentar el seu primer concurs el 2011 amb un deute de 280 milions, i que tenia aleshores 150 establiments. S'ha de veure si aquest cop aconseguirà remuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia