Dijous

2 de juliol del 2015

Alt Camp
Conca de Barberà
Política
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Comentaris 24 comentaris Enviar un comentari

La vicepresidenta de la Generalitat diu que regularan l'ús del burka

Joana Ortega ha assegurat avui que el govern vol preservar un dels drets fonamentals de la societat: la dignitat de la dona

La regulació forma part d'una de les seves prioritats, la de simplificació administrativa i normativa

Joana Ortega, vicepresidenta del Govern Foto: ROBERT RAMOS.

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assegurat avui que el Govern té la intenció de regular l'ús del burka a Catalunya per preservar un dels drets fonamentals de la nostra societat: la dignitat de la dona.

Ortega, que ha tancat a Lleida la XVII Escola d'Hivern de la Unió de Joves, ha assegurat que encara que es tracta d'un debat que el Govern encara no ha iniciat, aquesta regulació forma part d'una de les seves prioritats, la de simplificació administrativa i normativa.

“Molts ajuntaments ja han regulat aquesta qüestió. Compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona, i això no passa en cap cas perquè hagi d'anar tapada. Tot allò que vagi dirigit a preservar la dignitat serà benvingut i es prendran les mesures necessàries per a fer-ho efectiu”.

En aquest sentit, ha afegit que estem “en un país on hem trigat molts anys a aconseguir que les dones tinguéssim els mateixos drets que els homes”.

“Per això demanem a qui vingui a viure a Catalunya el màxim respecte per a tots els drets humans que hem aconseguit, incloent el que la dona es pugui exhibir en públic amb tota llibertat i sense cap fre”, ha afegit.

D'altra banda, sobre la possibilitat que el Govern crei un consell islàmic de Catalunya per a tractar temes que afecten sobretot a la comunitat musulmana, Ortega ha dit que de moment no es preveu crear més consells assessors

“Ja en tenim tres, el d'economia i coneixement, el de temes de sanitat i el de benestar social. Estem oberts al diàleg però ara com ara no és necessari crear-ne més”.

Darrera actualització ( Diumenge, 6 de març del 2011 19:25 )
Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Yahoo! Barrapunto.com Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Ferran de Miguel Barnils (Cerdanyola del Vallès)

Als árabs i musulmans, s'els hi ha de dir alló de "NO ESTEU A DISGUST... SOM LLIURES I EL MON ES MOL GRAN" Es una divisa fácil d'entendre hasta per els que son mes rucs... Si han arrivat aquí per guanyar-se la vida, han de respectar-nos a tots nosaltres... si ells no respecten, nosaltres els haurém d'invitar a que vagin a algún altre lloc, on es deixin insultar.

Diumenge 06 març 2011, 19:48
 M'agrada (0)
nuria rossell (Girona)

Els adeptes d'una religió encorada a l'edat mitja i que vulnera els drets humans més elementals com és la vida de les persones i l'gualtat de la dona no s'hauria d'admetre en la nostra societat. Hem trigat massa temps a poder-los aconseguir perquè vingui una multitud bàrbara a passar-se'ls pel folro en un tres i no res. Una immigració regulada, que respecti la nostra cultura i que vingui a treballar de forma provisional em sembla bé, però de cap manera per instal.lar-se aquí. No hem d'alimentar yihadistes ni masclistes que discrimen a les dones.

Diumenge 06 març 2011, 20:01
 M'agrada (0)
paco Pometes (Tarragona)

jo kiero la burka obligatoria pa to er mundo, ! azi nadie zabra kiene zon lo que s'han largao con lo dinero del robo ar banco i pordre jubilarme con una paga como un minit-tro! depúe de trabaha 7 anio!

Diumenge 06 març 2011, 20:39
 M'agrada (0)
paco Pometes (Tarragona)

lo la drone de banco profezionale tambié queremo burka obligatoria pa toó, queremo  democrassiaaa ! si passa..... passa ,oi?

Diumenge 06 març 2011, 20:42
 M'agrada (0)
nuria rossell (Girona)

Per sort no hi ha dues persones calcades com tampoc hi ha dues cultures iguals. Pretenir que tothom sigui igual i valorar per igual les cultures trobo que és una bagenada. De la mateixa manera que hi ha persones llestes i altres subnormals, hi ha cultures que progressen i altres que volen estar estancades i poden ser veïnes. El que no hem de permetre és que les cultures que vinguin de fora ens facin retrocedir a l'edat mitja. Si a ells els agrada estar atrassats que es quedin al seu país, si han vingut aquí és per viure millor i per tant han de tenir la voluntat d'adaptar-se i per anar bé retornar als seus països més tard. Potser així s'aconseguirà que els valors democràtics arribin a tot el planeta.

Diumenge 06 març 2011, 20:47
 M'agrada (0)
paco Pometes (Tarragona)

 se perd el nord de tal manera que las actituds  mes bestials semblen raonables, i es tal com diu la Nuria. en llog d'anar endevant , anem enderrera,  permisos de treball provisional , cap permis de reunio familiar, i cap integracio dels que no es volen integrar demostradament, mai ho han fet al lalrg de la historia ni amb tot europa, a tot arreu i han gettos  de marroquis i turcs amb ciutats centroeuropeas , que no assimilan las costums dels paissos d'acollida, a pasat amb els espanyols i ens passa ara amb mols de nouvinguts.  no volen observar la maxima aquella que diu" allí a hon vaiguis fes el que veiguis"respecte per las costums locals, amb altres paraules , si no al cap del temps surten las tensions entre comunitats totalment diferentes que fan la comvivencia practicament impossible  els mes prolifics acaban imposanse i passa allo de que de fora vindran que de casa ens treuran per segona o tercera vegada ja, tenim prou malás experiencies i es hora de defensar lo nos

Diumenge 06 març 2011, 20:53
 M'agrada (0)
nuria rossell (Girona)

La multiculturitat és la bagenada més grossa que ha parit el món occidental per purgar els pecats de conquesta passats. No pot anar de cap manera. Si els humans progressem és, entre altres factors, pel nostre sentiment identitari i de pertanyença a la "tribu". No pot funcionar la immigració descontrolada com tampoc pot anar endavant una Catalunya amb una ànima catalana i una de castellana.

Diumenge 06 març 2011, 20:53
 M'agrada (0)
paco Pometes (Tarragona)

nostre!

Diumenge 06 març 2011, 20:53
 M'agrada (0)
Josep Garcia Costa (Barcelona)

I a part d'això, ¿per què la Generalitat no regula (i limita) els fluxos d'immigració (en tan alt percentatge musulmana) que entren a Catalunya??.......... Resposta: Doncs perquè aquesta, la de les fronteres, és una competència dels estats.......... ¿Veieu per algun lloc que la senyora Ortega, vicepresidenta de la Generalitat, el president i el govern en ple facin alguna cosa per aconseguir l'Estat català?? Jo no...


El problema no són només les burques.... El problema és la riuada de musulmans que -amb o sense burca- entren a Catalunya, i la CiU de la Generalitat, desviant l'atenció i adormida en els llorers en l'assumpte clau.


Per això i per més, ens cal Estat propi.

Diumenge 06 març 2011, 21:29
 M'agrada (0)
sant tors (paris)

Sra Ortega, crec que regular no és el mot adient, car es tracta de prohibir aquesta discriminacio. La dona, que tan ha sofert només per ser dona, i aixo per culpa dels masclisma masculi que li ha volgut imposar la seva voluntat, menystenin-la pq des de sempre ha pensat que li era superior, i tractada com un objecta,  s'ha de fer reparacio. La dona és igual que l'home en dret i obligacions. P¨rou de maltractar-la i deixar-li la feina de casa. Prou de no considerar-la amb facultats intelectuals idéntiques a les dels homes i sovint superiors. Respectém i estimém la dona i defenssém la quan sigui necessari, pq sensa ella, no seriem rés, no existiriem 

Diumenge 06 març 2011, 21:33
 M'agrada (0)
Josep Garcia Costa (Barcelona)

Sra. Ortega, la independència també és dona, és una necessitat i una paraula femenina......... i vostè, benvolguda sra. Ortega, no la respecta gens ni mica, a la independènciA de la nostra femenina CatalunyA.


Benvolguda Sra Ortega, si vostè no respecta la independència de Catalunya, vostè no respecta als catalans i catalanes.

Diumenge 06 març 2011, 21:42
 M'agrada (0)
Pau Castellví Canet (Castellar del Vallès)

Aquest camp sempre serà un debat constant: Què significa "donar llibertat" a la dona (per tal de promoure la igualtat de gènere i la dignitat humana en totes les seves formes)? Significa donar llibertat a la dona perquè es vesteixi com vulgui? O, significa prohibir-li que es vesteixi d'una manera que no se li pugui ni veure la cara?


És per això que penso que el burka hauria d'estar prohibit com a mínim en llocs públics, per raons de seguretat, i que per altra banda, la "hijab" (el vel que només tapa el cabell) no hauria d'estar prohibida (perquè la decisió de posar-se-la o no, crec hauria de romandre en el parer de l'individu). A més, el burka no és recolzat per la religió musulmana, així que prohibint-lo no es va en contra de cap religió.


Hi ha dues maneres de fomentar la integració: l'una és la de prohibir la seva cultura (jutjant-la potser etnocèntricament), i l'altra és incentivant una integració sentimental a la cultura catalana, a través de

Diumenge 06 març 2011, 21:55
 M'agrada (0)
Pau Castellví Canet (Castellar del Vallès)

...a través de l'educació i el capital cultural.

Diumenge 06 març 2011, 21:55
 M'agrada (0)
Josep Garcia Costa (Barcelona)

Pau de Castellar, però per a integrar la immigració, calen eines. Eines i poder d'Estat. Et puc dir que el 97% dels magrebins que conec (en conec bastants) no saben la llengua catalana...... Ara bé, això sí, el mateix percentatge (gairebé el 100%) són de religió musulmana.


Vull dir que, per a això que proposes, potser ens hauriem d'anar plantejant disposar d'un Estat català, i no pas fer veure que podem fer grans coses essent 4 vulgars províncies d'Espanya.

Diumenge 06 març 2011, 22:32
 M'agrada (0)
sant tors (paris)

Pau Castellvi, no hi ha cap manera ni una de fomentar l'integracio de musulmans, senzillament pq no ho volen, i tenen rao, car integrar vol dir renunciar a llur cultura i personalitat, i aixo no és possible.  No tenim cap punt comu, i no és culpa de ningu. La burka té de ser prohibida a llocs publis (pero no a casa) pq senzillament no és la nostra cultura i discrepém totalment. La frase "donar llibertat a la dona" sobra, pq aixo voldria dir que no tenien llibertat i aixo és discriminacio. L'igualtad de génere té de ser la base de la societat

Diumenge 06 març 2011, 23:17
 M'agrada (0)
Jordi VallsCapdevila (Barcelona)

Recordemos  que ha sido el catalanismo,los gobiernos de Pujol y despues del tripartito con ERC, los que han fomentado y privilegiado la inmigracion musulmana (marroqui, pakistani, senegalesa...) en Cataluña, y la prueba es que es  Cataluña la región de España donde mas porcentaje de musulmanes hay sobre el total de extranjeros. En Madrid, por ejemplo, son mucho mas numerosos en porcentaje los hispanoamerican os: y ahi esta todo el quid: el catalanismo para impedir la llegada de mas castellanoparla ntes, tan prolificos, como los hispanoamerican os,  han favorecido la entrada masiva de musulmanes, de Marruecos sobre todo, donde tantisimos intereses y contactos comerciales hay de empresas catalanas afines a CiU y a ERC. 


 

Diumenge 06 març 2011, 23:19
 M'agrada (0)
Jordi VallsCapdevila (Barcelona)

Pero el tiro les ha salido por la culata a los nacionalcatalan istas, porque al final estan provocando una xenofobia, un racismo brutal y que muchisimos votos catalanistas se estan pasando de CiU y ERC  a la Plataforma xenofoba per Catalunya del diferencial y propio Josep Anglada, cuyos votantes son no gentes de Cornella, Hospitalet, Santa Coloma, no, no,  son sobre todo gentes de Vic, Olot, Cervera... de feudos catalanistas. Votos de catalanoparlant es que van a parar a un exfranquista, a un racista, a Josep Anglada.


En Cataluña la xenofobia, el neofranquismo, hablan catalan. Es asi.

Diumenge 06 març 2011, 23:21
 M'agrada (0)
Pau Castellví Canet (Castellar del Vallès)

Josep Garcia, comparteixo la seva opinió sobre la independència de Catalunya, i penso que a un Estat Català seríem capaços de formar un sistema molt més realista (adaptat a les majories i a les minories), pel simple fet que el govern català tindria més jurisdicció en les polítiques de Catalunya.


Sant Tors, entenc el seu punt de vista i penso que la clau de les polítiques d'integració es troba en fer que els nouvinguts entenguin els seus drets i entenguin/adoptin les seves responsabilitat s com a ciutadans del seu nou país de residència. Així mateix, els nouvinguts mai voldran adoptar unes responsabilitat s que van contra la seva ètica cultural: per exemple, si el burqa es prohibeix a Catalunya als carrers i a tot arreu més, ells no ho entendran i per tant la mesura no integraria; tanmateix, si el burqa es prohibeix en llocs públics ells poden entendre que és per afers de seguretat, i no portaran burqa als llocs públics, i possiblement, amb el temps tampoc al

Diumenge 06 març 2011, 23:38
 M'agrada (0)
Pau Castellví Canet (Castellar del Vallès)

...tampoc als carrers.


Com molt bé ha dit vostè, "la frase "donar llibertat a la dona" sobra, pq aixo voldria dir que no tenien llibertat i aixo és discriminacio"; perquè en temes d'ètica els que uns consideren llibertat, els altres consideren que és opressió (perquè la ètica canvia a escala cultural, diferents cultures, diferents ètiques).


En conclusió. Integració = un sistema què els nouvinguts:


a) ...Puguin entendre i assimilar amb el temps (que puguin voler adaptar-se).


b) ...Porti els nouvinguts a adoptar els requeriments necessaris per entrar al món laboral català (a través de l'educació, accés a formació professional, etc.).


c) ...Però que, al mateix temps, s'asseguri periòdicament que els


Per què? Si el sistema no inclou aquests punts, els immigrants no poden entrar al mercat laboral, ni tampoc adoptar la cultura catalana com a seva (adaptant-se al sistema), i això reprodueix el seu sentiment de rebuig a la cul

Diumenge 06 març 2011, 23:49
 M'agrada (0)
Pau Castellví Canet (Castellar del Vallès)

...cultura catalana.

Diumenge 06 març 2011, 23:49
 M'agrada (0)
 
Entreteniments

Tradueix-nos - Translate