Esports

Societat

Rebuig de l'Ajuntament de Lloret al sexisme

Disculpes del consistori a les jugadores de l'Atlètic Masnou i el Lloretenc

L'Ajuntament de Lloret va demanar disculpes ahir a les jugadores del Lloretenc i de l'Atlètic Masnou, que dissabte haurien rebut acusacions sexistes i insults d'esportistes del CF Lloret, al camp municipal del Molí. En un comunicat de premsa, l'equip de govern (CiU, PSC i ERC-Avancem) va destacar que el consistori és contrari a “qualsevol actitud i comentari sexista, racista i altres formes d'intolerància en tots els espais de la vila”.

L'Ajuntament, molt interessat a potenciar la marca de destinació esportiva, va informar que treballa amb el CF Lloret per “buscar responsabilitats i garantir que aquests incidents no es tornaran a produir”.

Més coordinació

L'Ajuntament informa que personal municipal està recollint informació i podria prendre mesures. Reconeix que intentarà “millorar el procediment intern i la comunicació quan hi hagi incidències a les instal·lacions esportives municipals”. El consistori afirma que treballarà pel foment de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

El comunicat, de quatre punts, és similar al que ahir mateix va fer el club afectat, el CF Lloret. Segons han denunciat jugadores de l'Atlètic Masnou, integrants dels veterans del Lloret les haurien expulsat del camp amb comentaris fora de to per disputar el seu enfrontament de veterans amb el Caldes Aigües Bones. El conflicte ve del fet que els dos partits coincidien en hora i lloc. El partit va ser suspès (0-6, 30').

En el comunicat del CF Lloret, de cinc punts, l'entitat que presideix Eduard Coloma lamenta els fets del partit de segona catalana femenina i demana disculpes, “sobretot a les jugadores que estaven sobre el terreny de joc”. El text va ser emès ahir després de la reunió de directius amb responsables de l'equip de veterans, dilluns al vespre. En principi, el regidor d'Esports, Joan Bernat (ERC-Avancem), també havia de participar en aquesta reunió.

La directiva del Lloret assegura que adoptarà “les mesures oportunes per evitar que es torni a produir qualsevol incident d'aquest tipus”. Al final, els dirigents lloretencs rebutgen “qualsevol actitud i comentari sexista, racista, xenòfob, homòfob i d'altres formes d'intolerància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia