El compromís del Barça amb la Catalunya Nord i La Bressola, més viu que mai

L'actual junta directiva del Barça sempre ha manifestat el seu compromís amb la cultura i identitat catalana a la Catalunya Nord, i ja l'estiu del 2004, quan duia poc en la presidència Joan Laporta, es va signar un acord de col·laboració amb La Bressola, acord que ahir es va corroborar i estendre. La Bressola és una associació cultural creada a Perpinyà l'any 1976 amb l'objectiu de promoure una xarxa d'escoles que permetessin als nord-catalans educar els seus fills en llengua catalana, un fet que el govern francès mai ha facilitat amb la seva política lingüística.

El primer centre de La Bressola va ser obert a Sant Galdric (Perpinyà) el setembre del 1976. Posteriorment, se n'han obert d'altres al Vernet (Perpinyà), Nils, Prada, el Soler i Sant Esteve del Monestir. Amb set centres d'educació infantil i un col·legi d'educació mitjana, uns 700 estudiants hi estan escolaritzats en l'actualitat. A part del suport oficial del Barça com a club, el març del 2007 els jugadors llavors del club Oleguer Presas i Lilian Thuram van participar en la lectura d'un manifest de defensa de la llengua catalana i d'aquestes escoles en un acte que es va fer a Perpinyà. El manifest va ser posteriorment signat pel mateix president del Barça, Joan Laporta, i alguns directius. Cal recordar que Laporta va incorporar en el seu moment un directiu nascut a la Catalunya Nord, Patrick Ausset i Lladó, que forma part actualment de l'àrea social de l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.