Esports

L’Audiència Nacional rebutja el recurs de la fiscalia i confirma l’absolució de Sandro Rosell

La Sala d’Apel·lació diu que no hi ha prou proves contra els acusats i que la sentència absolutòria està argumentada

La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de la fiscalia contra l’absolució de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike.

El tribunal considera que la sentència de la mateixa Audiència Nacional està ben fonamentada i argumentada jurídicament i que els fets provats s’adeqüen a les proves que es van veure durant el judici. La fiscalia demanava inicialment fins a 11 anys de presó pels acusats.

Al final del judici la fiscalia ja havia rebaixat aquesta pretensió fins a sis anys de presó per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal, cinc anys per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre 1 any i 11 mesos i 1 any i 6 mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i altres tres acusats, Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian.

Ara la Sala d’Apel·lació considera que la fiscalia no ha pogut demostrar una valoració errònia de la prova o cap defecte formal al judici i la sentència, i per això referma l’absolució, que es pot recórrer al Suprem.

En la seva sentència de l’abril passat, la Secció Primera de la Sala Penal explicava que després de contrastar valorativament les proves de la defensa i l’acusació “només ha estat possible arribar fins on s’ha arribat”, i per tant cal emetre una resolució absolutòria en favor de l‘acusat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia