Esports

Mantenir la dignitat al tram final

L'Espanyol vol acabar la Lliga oferint una bona imatge, i Valverde insta l'equip a "continuar competint" per arribar rodat a Glasgow

Aparcar l'eufòria no és gens fàcil. Tantes badades han deixat l'Espanyol amb poques opcions de caçar la setena plaça, que obre la porta d'Europa. Els jugadors veuen més viable i somien d'entrar-hi via Glasgow, però estan obligats a tancar la Lliga oferint una bona imatge. Deixar-se anar no seria just ni recomanable. S'ha d'arribar rodat i en bona dinàmica a la final de la UEFA, sense perdre de vista que cal acabar tan amunt com sigui possible de la classificació. La visita de l'Atlètic servirà per comprovar el grau de concentració dels blanc-i-blaus al campionat de la regularitat.

Les rotacions tornaran a fer acte de presència a la Lliga. Tant l'esforç de Bremen com les baixes hi obliguen. Així, a les conegudes absències de De la Peña, Jonâtas i Riera va sumar-s'hi ahir Velasco, que va notar molèsties a l'entrenament i es va preferir no forçar-lo. Entre la ressaca europea i les baixes, Valverde provava de buscar fórmules per engrescar la gent, tant a la plantilla com a l'afició. D'entrada, l'opció del setè lloc. "Jo veig que hi ha equips que tenen els mateixos punts que nosaltres, com el Mallorca i el Dépor, que pensen a classificar-se per a la UEFA. A més, enfrontar-te a un rival com l'Atlètic ja et motiva a jugar un partit fort perquè és un rival amb història. Tenim una rèmora física per l'acumulació de partits, però confio plenament en els jugadors", va relatar.

No deixar-se anar
L'entrenador de l'Espanyol va continuar aportant elements motivadors. Si la setena plaça no convenç, qüestió de lligar el partit contra l'Atlètic i Glasgow. "La Copa de la UEFA és ara la nostra prioritat perquè un títol és el màxim a què pot aspirar un club, suposa una gran alegria i és un gran esdeveniment, però la Lliga no és secundària i ens ha de servir amb vista a la final de Glasgow -va raonar-. La millor manera que tenim d'arribar a una final és competint, no sense rigor competitiu. Estic convençut que els jugadors no es deixaran anar".

Amb tot, Valverde és conscient de les dificultats que tindran tots per aïllar-se de Glasgow durant dues setmanes. Primer l'Atlètic i després el Madrid. Dos partits complicats en què cal plantar cara i continuar sumant. Ningú pensa que l'assistència s'acosti avui als 40.000 del Werder Bremen, però el tècnic va demanar el suport de l'afició per derrotar un rival centrat a obtenir una plaça europea. Els matalassers són tan irregulars com farcits de talent. "No serà gens fàcil perquè ens espera un rival molt motivat, que vol tornar a jugar competició europea. Té l'objectiu a prop i espero un equip disposat a guanyar. Els veig molt centrats en el seu objectiu", va advertir. De nou, toca desconnectar durant 90 minuts del somni UEFA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.