Esports

Catalunya guanya el Brasil (3-0) i tanca la primera fase com a líder

Hoquei patins

Catalunya ha tancat la seva brillant participació a la primera fase de la Copa Amèrica amb una nova victòria (3-0), aquest cop contra la selecció amfitriona, el Brasil, que ha quedat classificada en segona posició. Hores abans Catalunya havia derrotat àmpliament Xile (5-1), equip contra el que tornarà a jugar aquest dissabte, ara en semifinal. El Brasil i l'Argentina jugaran la segona semifinal.

“En una semifinal, i més en jornades tan atepeides, tot canvia. No ens considerem els grans favorits”, ha avisat Jordi Camps en conversa amb l’AVUI després del partit contra Xile. “A un partit, Xile, Argentina i Brasil et poden guanyar”, ha afegit el seleccionador català, molt prudent tot i les victòries fins ara inapel·lables del seu equip.

Aquest dijous, Catalunya ha mostrat el seu perfil més competitiu i no va ha donat opció al jove i batallador combinat xilè. El capità Ivan Tibau ha obert el marcador al minut 9 i Diego Miranda ha empatat ràpidament. Els jugadors catalans no han trigar ha reaccionar i Eloi Mitjans ha situat el 3-1 abans del descans. A la represa, Marc Navarro i Jordi Molet, en dues grans jugades, han completat un marcador que fa justícia al domini quadribarrat.

“Ha estat una victòria molt treballada”, ha valorat Camps. “Xile és un equip semblant a Argentina. Són molt joves, corren molt, entren amb força i castiguen cames constantment. Ha estat bastant complicat”, ha explicar Camps.

Evolució del combinat
El cert és que la cohesió de Catalunya s’incrementa cada dia que passa. “Hem millorat, sens dubte. Els vuit jugadors de camp mai no havien jugat junts i estan fent un esforç important perquè es noti el menys possible la falta d’entrenaments”, ha assenyalat el seleccionador, que no s'ha mostrat preocupat per l’arbitratge, malgrat algun matís. “És xiula molt diferent aquí. Es permet més el contacte i el cos a cos, però no és una queixa”, ha dit. “Realment ens sentim molt bé en el torneig. Estem exercint amb normalitat la nostra participació en una competició oficial”, ha reblat Camps.

Per altre part, Sud-àfrica, Colòmbia i els Estats Units jugaran una lligueta per definir les posicions del cinquè al setè lloc. Ho faran entre divendres i dissabte, a les hores prèvies que es decideixi el títol dissabte al voltant de la una de la matinada, hora catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.