Catalunya perd la final de la Copa Amèrica

Hoquei patins

La selecció Argentina ha superat Catalunya en la pròrroga per 4 a 3. Un gol d'or de Pablo Martín ha propiciat la victòria local. Aquesta és la segona vegada consecutiva que els argentins aparten del títol americà els catalans, el novembre passat, a Recife (Brasil), també van sortir vencedors. Tot i així, els pupils de Jordi Camps han estat els primers en inaugurar el marcador, mitjançant Rocasalbas. Els catalans han dominat i han gaudit d'un parell d'ocasions per ampliar l'avantatge, però els argentins han igualat el matx i, minuts després, s'han posat per davant, en dues jugades quasi seguides. Amb els albicelestes per davant ha arribat el partit al seu equador.

En la segona part, el combinat català ha tornat les taules al marcador. Una igualtat que s'ha mantingut durant tot aquest període, fins a cinc minuts del final, coincidint amb l’expulsió de Joan Grasas, Bancells ha posat Catalunya per davant, 2 a 3.

I quan tot apuntava que la Copa Amèrica 2008 viatjaria cap a Catalunya, a deu segons per acabar el temps reglamentari, un xut llunyà de Reinaldo García, des de mitja pista i desviat per un estic, s'ha colat al fons de la xarxa. En el temps afegit, ambdues seleccions han cuidat la zona defensiva, però en minut dos de la segona part de la pròrroga, Pablo Martín ha estat encertat i ha anotat el gol del triomf argentí i així han revalidat el títol.

Per darrera dels quadribarrats han quedat Xile, tercera; Brasil, quarta i Uruguai, cinquena.

La pròxima edició del torneig serà el 2010 a Catalunya. L'expedició catalana arribarà a casa aquest dilluns, està previst que al voltant de dos quarts de deu del matí aterrin a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat).