Esports

De crisi a miracle

Hoquei Patins

L'esport català no s'ha salvat tampoc dels vents de crisi que corren arreu, i l'hoquei patins ho està notant especialment. Es negocien renovacions a la baixa de jugadors aquesta mateixa temporada i clubs de la tradició de l'Igualada tenen dificultats per equilibrar el pressupost. La primera víctima amenaçava de ser el Lleida Llista Blava. El club encara no ha tancat el pressupost del curs, en bona part perquè ha perdut el patrocinador principal. Els jugadors van haver d'acceptar sous retallats per continuar a l'equip, que va renunciar a la Copa de la CERS per manca de recursos.

Doncs resulta que, tres mesos i catorze partits de Lliga més tard, aquest mateix equip és cinquè i ja s'ha classificat matemàticament per a la Copa del Rei de la Corunya. "Nosaltres som els primers sorpresos", reconeix l'entrenador, Quim López. "No esperàvem resultats com aquests, però els petits èxits ens han donat la il·lusió per créixer a poc a poc".

Invictes després de cinc jornades, els llistats van encaixar quatre derrotes consecutives que els acostaven a la cua de la classificació -la temporada passada es van salvar en l'última jornada-. Poc després, però, van donar la gran campanada guanyant al Palau Blaugrana (1-2). "Va ser molt important anímicament, un premi per a uns jugadors que van fer molts sacrificis per continuar", celebra López. Ha estat una de les quatre victòries de l'equip fora de casa.

Tot això, a més, amb una plantilla quasi inexperta. Eugeni Navarro i Jordi Capdevila debuten aquesta temporada en la màxima categoria, i altres com Carles Trilla o Maiol Giralt havien estat jugadors poc importants fins ara als seus equips. Qui més destaca per números és Toni Seró, màxim golejador del campionat amb 17 dianes, les mateixes que Jordi Adroher i Pedro Gil. Gràcies a la seva efectivitat, el Lleida presenta el quart millor atac de l'OK Lliga. "Tothom ha sumat aquesta temporada, en què l'equip també es coneixia més", explica l'entrenador, a qui el temps ha donat la raó. Fins ara, només havia entrenat una temporada cadascun dels equips on havia estat. "A Lleida volia continuar-hi per demostrar que podia donar consistència a l'equip, i els resultats demostren que m'ho mereixia".

Deu punts més
L'entrenador osonenc torna a la Copa dos anys després d'anar-hi amb el Blanes i fa que el Lleida s'hi presenti per primera vegada des que el Barça el va eliminar dels quarts de final el 2004. El pròxim pas per a l'equip del Segrià és assegurar la permanència, gran objectiu de la temporada. Segons els seus càlculs, necessiten sumar deu punts més -en tenen 22, i la temporada passada el Voltregà es va salvar amb 29- per assegurar l'èxit.

"La meva feina a partir d'ara és evitar que l'equip es relaxi i llenci per la borda tot el que hem fet fins ara", reflexiona López, que opina que "pensar en el play-off és agosarat, però no una utopia". Esclar que després d'un primer tram de temporada ple de sorpreses, ningú no descarta res. "Darrere de tot això hi ha molta feina", recorda López, "però sí, reconec que ha estat un miracle".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.