80-61: El Barça aniquila el Madrid i guanya la Copa

Els blaugranes, que van arribar a guanyar de 27 punts, demostren una superioritat espectacular i s'enduen el tercer títol de la temporada després de la Lliga Catalana i la Supercopa

Fa mesos que tothom diu que el Barça és el millor equip d'Europa i l'equip blaugrana ha donat un argument més als que sostenen aquesta tesi guanyant la Copa del Rei en una final per emmarcar en. L'equip blaugrana ha exhibit la seva superioritat, ha demostrat estar un o dos graons per sobra la resta i ha destrossant el Reial Madrid (80-61) en una final per emmarcar que li dona la vintena Copa del seu historial.

Si la presència de Barça i Madrid a la final ja complia totes les previsions dels especialistes, la victòria final del Barça també ho ha fet. No només perquè és el líder de l'ACB, sinó també perquè ja havia derrotat als madridistes en tres ocasions aquesta temporada (pretemporada, Supercopa i Lliga), inclosa una pallissa a domicili (57-79) en la visita blaugrana a Vistalegre.

Després de dues victòries molt treballades en els partits de quarts i semifinals, l'equip de Xavi Pasqual ha exhibit tot el seu poder en la final contra els blancs, imposant-se progressivament durant els tres primers quarts fins a assolir un màxim avantatge de 27 punts (64-37), que no només certificava el títol sinó les grans distàncies que actualment existeixen entre l'equip de Xavi Pascual i el d'Ettore Messina.

Florentino Pérez ha tancat una mala setmana (derrota de l'equip de futbol a Lió dimarts) constatant que també en bàsquet l'etern rival barcelonista li du un avantatge molt important. Al costat de Joan Laporta a la llotja del pavelló bilbaí, el president blanc va encaixar un correctiu important gràcies al partit competíssim de tots els jugadors del Barça, encara que l'MVP de la final va ser per a un Fran Vázquez, que ha estat a un gran nivell en tota la competició.

Després d'un primer quart de tempteig (16-13), el Barça ha obert el primer forat en el segon, amb una gran defensa, molta intimidació dins la pintura i un millor control del rebot tant defensiu com ofensiu, que ha deixat el Madrid en 9 punts en aquest parcial abans d'arribar al descans (40-25).

El tercer quart ha estat el definitiu. El Madrid ha intentat reaccionar de sortida, però el Barça no ha afluixat gens i s'ha imposat tant en defensa com en atac, incrementant les distàncies fins esborrar el rival de la pista amb un altre parcial demolidor (24-12) que ha tancat el tercer parcial amb +27 per al Barça (64-37).

En l'últim quart, el Barça ha aixecat el peu de l'accelerador i el Madrid ha pogut maquillar el resultat final, però això no ha canviat la història d'aquesta final, que ha permès Roger Grimau aixecar la 21ena Copa del palmarès blaugrana, provocant l'esclat dels 1.500 barcelonistes que també han demostrat amb la seva presència Bilbao la connexió entre l'afició blaugrana i el seu equip.

Fitxa tècnica
80 - Regal Barcelona (19+21+24+16): Rubio (13), Navarro (8), Mickeal (9), Lorbek (13), Morris (5) -cinc inicial- Basile (6), Lakovic (1), Ndong (1), Grimau (6), Vázquez (14) Sada (2) i Trías (2).

61 - Reial Madrid (16+9+12+24): Prigioni (2), Jaric (7), Kaukenas (10), Garbajosa (4), Lavrinovic (11), -cinc inicial- Llull (10), Hansen (-), Velikovic (11), Reyes (6).

Àrbitres: Arteaga, Pérez Pizarro i García González. Sense eliminats.