Esports

"Mai crido quan les coses van malament. Amb un 4-0, sí"

L'entrenador del Barça defensa el seus jugadors i assegura que tiraran l'equip endavant, ja que ho poden "fer millor"

L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha negat que esbronqués els seus jugadors a la mitja part del partit a Stuttgart (1-1), i ha assegura que en moments de dubte ell sempre es proposa suggerir ajudes i solucions, més que a cridar als seus futbolistes.

"S'equivoquen. No hi havia ni un mitjà de comunicació al vestidor. Us equivoqueu. Sempre es diuen coses. La intenció del meu missatge al descans era que són uns jugadors meravellosos i que són molt bons, i que no dubtessin que el tirarien endavant, no sé si a la segona part o en el partit de tornada. Aquesta era la intenció del meu missatge", ha informat.

"Quan les coses van malament, mai els crido. Mai. Els crido quan guanyem 4-0. Perquè ho sapigueu. Quan perdem, mai els crido, perquè si perdem hi ha raons, i ells pateixen perquè ho volen fer bé. Volen tirar les coses endavant i, com que els entenc, intento generar solucions perquè puguin jugar millor. Vaig dir moltes coses, però el to era aquest", ha afegit.

El preparador barcelonista ha tornat a subratllar que veu el seu equip arribant a les màximes cotes d'èxit al final de temporada, a causa de la creença cega que té en els seus jugadors i les possibilitats d'aquests, malgrat que ha reconegut que el moment actual no és el millor del Barcelona.

"El que vull és que l'equip competeixi fins al final en els dos tornejos (Lliga i Lliga de Campions). És el que em va ensenyar Àngel Mur (històric massatgista del Barça, ja retirat). El Barça sempre ha d'arribar fins al final. Si després no guanyem, no ens retreurem res. No sé si guanyarem. Sento que sí, que aconseguirem alguna cosa perquè crec molt en aquesta gent, però pot ser que aquest any no ho aconseguim. Doncs no ho aconseguirem. És esport", ha raonat.

Guardiola ha dit que experimenta les mateixa sensacions de l'any passat quan va tenir la visió que el seu equip acabaria el campionat guanyant algun títol, encara que aquesta vegada ha insistit que el recorregut de la temporada passada, després del triplet (Lliga, Copa i Lliga de Campions) "no es tornarà a repetir mai més".

Del joc del seu equip, que tants dubtes ha generat en molts sectors, l'entrenador blaugrana ha fet seva aquesta preocupació en evidenciar que el Barça no està travessant per un bon moment, encara que en cap moment s'ha escudat en les nombroses baixes que ha tingut en els partits anteriors.

"Quan les coses van bé, estic preocupat per mantenir la tensió perquè l'equip segueixi expressant les coses bones que se li suposen. I quan van malament, estic ocupat per intentar revertir-ho", ha argumentat.

"Sabem que el podem fer millor. Som capaços de fer les coses molt bé. Però també és possible que no estiguis molt fi en algun moment. Ho podem fer millor. En els últims tres partits no hem estat bé. I no ho dic jo; ens asseiem i ho podem veure tots", ha dit.

"No estic enfadat. Quan un jugador no va a totes no és un problema d'actitud, perquè ells ho volen fer bé. Pot ser un error tàctic o un error del company. Ells pateixen quan les coses no surten bé", ha subratllat, quan se li ha preguntat si havia perdut la confiança en algun jugador de la plantilla.

Finalment, l'entrenador català ha defensat sense fissures l'estil del Barcelona, malgrat els problemes que ha manifestat el seu joc per imposar-se amb superioritat als seus rivals.

"Si l'estil és anar a guanyar partit, o fitxar jugadors on la tècnica prevalgui davant de tot, on hi hagi velocitat de la pilota, respecte per la gent, on jugar a l'atac... i milers de coses que no tenen res a veure a jugar bé o malament, mentre jo sigui entrenador no es tocarà mai. Igual demà [davant del Màlaga al Camp Nou] invento i poso set defenses, però tots ells aniran a l'atac", ha assegurat.

"L'estil, l'essència, el que és el Barça, no. La pilota la volem nosaltres, volem generar ocasions de gol. Això ja podem perdre els pròxims quinze partits que no es toca", ha garantit davant qualsevol dubte de si el Barça ha de ser més directe o retenir menys la pilota en la construcció de l'atac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.