Esports

El líder busca retrobar-se

El Barça es vol espolsar els dubtes i recuperar el bon joc contra el Màlaga. Guardiola exigeix més a un equip que jugarà sabent el resultat del Madrid. Alves torna per alliberar Puyol del lateral i Pedro s'entreveu com a titular

Haver aconseguit divuit victòries en vint-i-dos partits de Lliga i tenir un peu i mig en els quarts de final de la Champions serien una renda il·limitada per qualsevol equip o entrenador del món. Pel Barça, no; i per Guardiola, tampoc. Són els danys col·laterals que hi ha quan ets el millor equip del planeta i el tècnic més exigent que es recorda. N'hi hagut prou amb tres partits discrets –derrota al Calderón, golejada al Racing i empat a Stuttgart– perquè tothom tingui retrets cap al Barça.

Això passa quan tiranitzes els rivals amb una superioritat infinita, quan malacostumes l'afició amb totes les copes possibles i quan partit sí i partit també surts al camp amb la convicció (més que amb l'obligació) de donar sempre espectacle. Guardiola és el primer que vol més, un argument prou sòlid per esperar aquest vespre que el Barça torni a oferir la seva millor versió contra un Màlaga que es presenta al Camp Nou amb l'etiqueta de ser el millor equip (deu punts de dotze possibles) de la lliga en aquesta segona volta.

Espectacle a banda, l'única lectura és que el Barça necessita els tres punts. De fet pot començar la jornada superat per un Madrid (quan la piloti rodi al Camp Nou, els blancs hauran acabat el partit a Tenerife) que el principal argument que té per sentir-se revifat és la derrota dels blaugrana al Calderón, fa quinze dies. Guardiola ha mirat d'inculcar als seus jugadors que ara és el tram de campionat en què no es pot badar. Sap que per aconseguir-ho l'equip ha de recuperar un to que –igual que el febrer del curs passat– ha baixat en intensitat.

El retorn de Dani Alves (fa tota la setmana que s'entrena al mateix ritme que els seus companys), que avui rebrà l'alta mèdica, és una gran notícia per a un equip que ha de tornar a ser guiat per Xavi. Puyol tornarà al centre de la defensa mentre que el dubte de Guardiola és si mantenir Iniesta a l'extrem (Pedro té possibilitats de completar un trident que ha de despertar-se) o fer-lo jugar al mig a la seva posició natural.

El Màlaga es presenta amb la tranquil·litat d'haver guanyat en els dos últims desplaçaments (al Calderón i a El Sadinero) i amb l'agressivitat com a principal arma per frenar el líder. Muñiz (que la temporada passada va arrancar un empat del Camp Nou dirigint el Racing), però, té baixes importants en una nit en què Weligton tornarà a topar amb Messi, a qui va agredir a Màlaga.

El Barça no té excuses. Té una bona oportunitat per espolsar-se els dubtes i tornar a la meravellosa normalitat amb què ha malacostumat a tothom en els últims divuit mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.