Esports

Un rival davant el mirall

L'Almeria i el Barça, dos equips parits per la mateixa idea del futbol, mesuren les seves forces. Milito serà el substitut de Piqué, sancionat, en detriment de Txigrinski. Els blaugranes defensen el lideratge i el Madrid juga després contra el Sevilla

Un pont aeri de floretes ha unit durant tota la setmana Almeria i Barcelona. S'ha parlat molt més de l'amistat que uneix els entrenadors que no pas del que l'espera, al Barça, avui a Almeria. El líder haurà de defensar la seva condició amb una victòria que li permeti seure tranquil a veure el Madrid-Sevilla que començarà un cop finalitzi el duel de l'Estadio de los Juegos Mediterráneos.

Serà un bon exercici veure què passa aquest dissabte a Almeria. Dues propostes semblants mesuraran forces amb executors diferents. L'amfitrió és a la cresta de l'onada que ha generat l'arribada de Lillo. Deu anys després de la seva última experiència a primera, el discurs de Lillo no ha canviat. Quan va agafar les regnes d'un equip deprimit que vorejava la zona baixa, va dir que era el moment de prendre riscos. Just el contrari que diria qualsevol altre entrenador. El missatge va arribar a la plantilla, que creu cegament en el seu nou guia. Quatre victòries, quatre empats i una sola derrota és el balanç, de moment, de l'era Lillo a l'Almeria.

El retorn de la confiança ha convertit els andalusos en un equip perillós que el Barça haurà de desactivar a partir de la pilota. L'element bàsic del futbol serà avui, més que mai, l'objecte més preuat. Cap dels dos equips que s'enfronten aquest vespre sap jugar sense la pilota.

S'espera, però, alguna variant en l'equip local. Lillo ha treballat durant la setmana per reajustar alguns aspectes tàctics i blindar-se per protegir-se d'un rival de màxima exigència. «Ja veureu la sorpresa», va advertir ahir a RAC1 el migcampista Bernardello.

En tot cas, els locals miraran de replicar amb velocitat el domini que, en principi, sembla que serà propietat del Barça.

Torna Gaby Milito
Guardiola haurà de triar entre Txigrinski i Milito per substituir Piqué. L'argentí sembla que té un xic d'avantatge sobre Txigro. La de l'eix de la defensa és l'única variant obligada. Queda per veure quina decisió prendrà Guardiola en atac. Iniesta, Pedro i Henry poden ocupar l'extrem esquerre.

Més enllà dels dubtes en l'alineació, la visita d'avui hauria de servir per confirmar les sensacions de recuperació que va oferir l'equip la jornada passada, contra el Màlaga. Guardiola va haver d'intervenir per fer reaccionar els seus homes després de la decebedora actuació a Stuttgart. Ho va aconseguir, especialment en la segona meitat, en la qual, per producció futbolística i domini, el campió es va retrobar amb ell mateix.

A Almeria, un altre capítol. Amb el Madrid esperant, com sempre, una ensopegada.

Alineacions
Almeria: Diego Alves; Míchel, Chico, Pellerano, Domingo Cisma;M'Bami, Bernardello, Fernando Soriano; Piatti, Goitom i Crusat.
FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Milito, Maxwell; Touré, SergioBusquets, Xavi; Messi, Iniesta i Ibrahimovic.
Àrbitre: Clos Gómez (Col·legi Aragonès).
Estadi: Juegos del Mediterráneo.
Hora: 20.00 h (Gol TV / C+ Liga).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.